Opt ofertanţi pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă

Nu mai puţin de opt ofertanţi şi-au transmis propunerile pentru adjudecarea contractului de execuţie a lucrărilor de construcţii şi furnizare de echipament tehnologic privind obiectivul ,,Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”. Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan, deschiderea ofertelor a avut loc în 25 septembrie, în prezent lucrându-se la evaluarea ofertelor.

         Potrivit anunţului postat pe SEAP, valoarea estimată a acestui contract este de 14,915,056.81 lei (fără TVA), criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Durata de execuţie a lucrărilor de construcţii este de 18 luni.

În fapt, antreprenorul care îşi va adjudeca licitaţia va executa lucrări de modernizare, consolidare la trei corpuri de clădire, şi anume izolarea termică a pereţilor, dotarea clădirilor cu ascensor, refacerea sau înlocuirea finisajelor interioare, înlocuirea tâmplariei interioare de lemn cu tâmplarie nouă, refacerea pardoselilor, înlocuirea reţelelor termice interioare, a corpurilor de încălzire, centralelor termice. De asemenea, vor fi înlocuite instalaţiile electrice, vor fi refăcute instalaţiile sanitare, urmând ca încăperile să fie dotate cu instalaţii de climatizare/ventilare. Nu în ultimul rând, vorbim despre dotarea clădirilor cu instalaţii moderne/performante de acces, pentru înregistrare, control şi supraveghere, de refacerea instalaţiilor pentru stingerea incendiilor, de instalaţii de telefonie şi de internet pentru cabinet, dar şi de repararea tencuielilor exterioare existente şi zugrăvirea lor.

În cadrul proiectului va fi achiziţionată aparatură medicală şi tehnică medicală de ultimă generaţie, precum şi mobilier specific activităţii medicale. Unul dintre obiectivele proiectului este reducerea numărului de pacienţi redirecţionaţi (de la 30% la 10%), pacienţi care vor fi trataţi în polilcinică, fără a fi trimişi în altă parte. În urma implementării acestui proiect, vor fi create 28 locuri noi d emuncă pentru personalul medical”, precizează purtătorul de cuvânt al CJ BN.

***

Proiectul, implementat pe perioada a 24 luni, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1- „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

         Valoarea totală al proiectului este de 36.133.011,70 lei, din care 24.849.302,65 lei reprezintă cheltuielile eligibile. Contribuţia proprie de 2% din cheltuielile eligibile este de 496.986,05 lei, la care se adaugă valoarea TVA - 6.951.485,91 lei şi cheltuielile neeligibile ale proiectului - 4.332.223,14 lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5