Modernizarea drumurilor agricole din Năsăud, blocată de contestaţii. Veşti bune pentru riveranii de pe alte 4 străzi

Una caldă, alta rece, pentru infrastructura rutieră din Năsăud. Astfel, pentru proiectul de modernizare a patru străzi din oraş, procedura de achiziţie publică se apropie de faza finală a desemnării firmei care va executa lucrările de modernizare.

„Suntem pe punctul de a redacta ordinul de începere a lucrărilor pe cele patru străzi cu finanţare guvernamentală – Horea, Mihai Eminescu, Valea Caselor şi Valea Găgii, cu o lungime de peste 4 kilometri. Este un proiect de 4,150 milioane lei, adică aproximativ un milion de euro, cu o cofinanţare de 6-7 procente”, ne-a explicat primarul Mircea Romocea. Este un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, din fonduri guvernamentale, la fel ca proiectul de construcţie a unui pod cu o bandă de circulaţie peste râul Someşul Mare, în cartierul Luşca, în valoare de peste 3 milioane lei.

În schimb, pentru modernizarea drumurilor agricole din Năsăud, întârzierile sunt de aproape un an.

„Acum un an de zile, în septembrie, am demarat procedura de achiziţie şi suntem la mijlocul lui 2018. Avem contestaţiile, suntem la Curtea de Apel Cluj. În 2-3 săptămâni sper să fie luată o decizie, ca să putem începe şi acolo lucrările. Am fost blocaţi foarte mult timp. Eu mă bucur că se schimbă legea achiziţiilor publice. E foarte important. Înţeleg că va fi „un tribunal” al achiziţiilor publice care va judeca cu celeritate în maxim 10 zile. Mai mult, agenţii economici care vor depune contestaţii vor trebui să depună o sumă de 2-3 procente din valoarea proiectului şi atunci te gândeşti de două ori înainte de a depune contestaţie, nu doar să încurci lucrurile”, a menţionat primarul Năsăudului.

Administraţia năsăudeană implementează prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală un proiect de modernizare a drumurilor agricole, pe aproximativ 7,5 km, pe Valea Podului, Valea Caselor, str. Avram Iancu, str. Găgi, Drumul Prislopului, Drumul spre Nimigea şi Calea Rebrii. „Odată modernizate şi adaptate, căile de acces vor asigura o mai bună aprovizionare şi un acces mai facil către consumatori şi pieţele de desfacere. Lucrările de modernizare se vor face pe drumuri cu o lăţime de 2,75 m, cu rigole de scurgere a apei pluviale şi podeţe acolo unde se impune. Este un proiect de un milion de euro,prin Submăsura 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agr icole şi silvice”, a  precizat edilul năsăudean.

         La Năsăud, din bugetul local, se lucrează la amenajarea unei alei pietonale, în proximitatea Colegiului Naţional George Coşbuc. Aici va fi amplasat mobilier urban, fiind create facilităţile unei zone de promenadă. Execuţia ar urma să se finalizeze, cel mai probabil, în luna iulie.

 

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5