Modernizarea tronsonului Silivaşu de Câmpie – Şopteriu, estimată la peste 23 milioane lei

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va dezbate, în şedinţa ordinară de miercuri, proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi a Indicatorilor Tehnico-Economici aferenţi obiectivului de investiţii „Modernizare DJ 162, km 38+ 839 – 45 + 439, Silivaşu de Câmpie (DN 16) – Şopteriu”.

          Potrivit documentaţiei aferente proiectului, valoarea totală a investiţiei este de 23,443 milioane lei (cu TVA), din care construcţii + montaj reprezintă 21 milioane lei. Durata de realizare a acestui obiectiv este estimată la 21 luni. Practic, va fi modernizat un tronon de drum judeţean de 6,055 km, vor fi amenajate şanţuri din beton (4,7 km), şanţ ranfort (1,2 km), ziduri de sprijin, trotuare, rigole. De asemenea, proiectul prevede şi două poduri noi.

          Sumele de bani necesare finanţării acestui obiectiv sunt prevăzute la capitolul „Transporturi”, după cea de-a IV-a rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli.

          Tronsonul din DJ 162 este amplasat atât în intravilanul, cât şi extravilanul comunelor Silivaşu de Câmpie şi Urmeniş. Partea carosabilă este pietruită, cu pietriş şi nisip, în diverse stadii de degradare. Starea tehnică a acestui sector de drum propus pentru modernizare este necorespunzătoare desfăşurării în condiţii de siguranţă şi confort a traficului rutier, nefiind asigurată lăţimea standard a părţii carosabile pe toată lungimea traseului, curbele neamenajate corespunzător, fără asigurarea vizibilităţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5