Moştenirea contelui Dracula scoasă toată la vânzare: Coroana de Aur e FOR SALE, la fel şi spaţiile şi apartamentele Combis SA

Unul din cele mai titrate hoteluri din Bistriţa, „Coroana de Aur” este şi el scos la vânzare, după ce omul de afaceri Ioan Moldovan a anunţat şi vânzarea unui alt complex turistic celebru: Sălaşul lui Dracula din Piatra Fântânele.

Coroana de Aur costă dublu

Agenția clujeană Latino Imobiliare a anunțat că hotelul din Pasul Tihuța este de vânzare pentru prețul de 5,8 milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA). Aceeași agenție intermediază vânzarea altei unități turistice celebre din Bistrița-Năsăud, Coroana de Aur, de data aceasta pentru un preț dublu. Latino Imobiliare are în portofoliu și alt hotel din proprietatea lui Moldovan, Coroana de Aur (4*), cu un preț de vânzare fixat la aproape 14 milioane de euro. Acesta este amplasat în municipiul Bistrița, are cinci etaje, dispune de 97 de camere de câte 30 mp, pe 8.700 mp, dar are un teren mai mic, de 3.000 mp. Hotelul propus spre vânzare este amplasat în centrul municipiului, la km 0 al acestuia.

Coroana de Aur a fost inaugurat în 1974, fiind cel mai reprezentativ din localitate, iar în 2014 a fost supus unei modernizări majore. În același ansamblu se află Coronița, o clădire cu potențial de exploatare ca restaurant și terasă. Pentru ambele hoteluri recomandarea agenților imobiliari este "Există și produce venituri".

Omul de afaceri bistrițean Ioan Moldovan era cotat în topurile de specialitate cu o avere în jur de 20 de milioane de euro, Capital incluzându-l într-o vreme în rândul milionarilor Clujului. În ultimii trei ani el a ieșit însă din aceste topuri, după ce averea i-a scăzut la jumătate.

Principalele sale afaceri erau axate pe turism (complexul Coroana de Aur, Hotelul Castel Dracula) și pe fabricarea de produse de carne sub brandul De la Jupânu', cu unitățile de producție Agro Invest și Combis, care aveau afaceri anuale totale de 33 de milioane de euro. 

De asemnea, SC Combis vinde numai puţin de 12 apartamente, spaţii comerciale şi terenuri în municipiul Bistriţa, inclusiv restaurantul de la Gară şi Hanul „Bistriţa”, spaţiile din piaţa Decebal.

Reamintim că Hotelul-castel din Piatra Fântânele, comuna Tiha Bârgăului este scos  şi el la vânzare. Informația este confirmată de o agenție imobiliară din Cluj-Napoca, prețul anunțat fiind de 5,8 milioane de euro fără TVA. Anunțul vine la puțin timp după ce  Agroinvest, firmă aflată în proprietatea lui Ioan Moldovan și   având ca domeniu de activitate procesarea cărnii, va disponibiliza colectiv 124 de angajaţi din totalul de 221, începând cu data de 15 martie. Reamintim faptul că Ioan Moldovan este proprietarul și Hotelului-Castel ”Dracula”.

Potrivit celor de la  spaţiicomerciale.ro, preţul de vânzare a fost stabilit la 5,8 milioane euro, fără TVA, hotelul având o suprafaţă de aproximativ 4.100 metri pătraţi şi un teren aferent de peste 16.000 metri pătraţi, 66 de camere destinate turiştilor, dispuse pe trei nivele, cramă, restaurant, terasă, dar şi o staţie proprie de captare şi tratare a apei.

 

 

 

 

 

Comentarii

08/03/18 14:59
Balan Marius- c...

No ma ! In ritmul asta urmeaza cat de iute sa se vanda si Prefectura si Primaria. Dora putem administra si din STRADA dupa cat de bine mere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5