GLORIA – U CLUJ 2-4 (1-0)

Ne-am făcut de ruşine

Marţi, de la ora 20,00, în Parcul Municipal am văzut foarte mulţi oameni supăraţi, care se îndreptau spre casele lor, vorbind singuri despre partida care abia se terminase. Am crezut până în ultima clipă că poate-poate vom obţine măcar un punct. Chiar eu personal credeam că am visat, dar trezindu-mă dimineaţa am văzut imaginile pe micul ecran şi m-am trezit la realitate. A fost un coşmar pentru toţi iubitorii fotbalului bistriţean. Dacă echipa noastră stătea bine în clasament, iarăşi auzeam de aranjamente pentru salvarea „şepcilor roşii”, cândva duşmanii noştri de moarte. Dar ţinând cont de situaţia ambelor echipe, aflate pe acelaşi loc în clasament, nu putem crede aşa ceva. Gurile rele au spus că jucătorii Gloriei nu şi-ar fi primit banii de mai mult timp, aşa că se poate orice, ba mai mult afirmaţiile d-lui Pădureanu din partida cu CFR, că l-ar fi vândut cineva, oare s-a repetat? Ce-i drept, nu se mai luptă nimeni la maxim pentru culorile clubului. Unii vin, alţii pleacă şi rămânem mereu descoperiţi.

Am să vă răscolesc amintiri frumoase din urmă cu 30 de ani, când aceşti jucători se dedicau doar pentru un salariu de muncitor, dar se dedicau. Amintim pe: Nalaţi, Cervinschi, Fogarasi, Hurloi, Adrian Florea, Butuza, Victor Ciocan, Coman, Nicolae, Damian, Dănilă, Berceanu, Ginu Bucur, Doru Nicolae, Moga Ică, Dondoş Nicolae etc. Aceştia au făcut legendă cu adevărat. Au transpirat din greu, în tricourile de silon de atunci, şi ghetele cu cuie de la Reghin, care le băteau în talpă de fiecare dată. O ce vremuri au trecut! Acum, cu echipamente sofisticate nu se mai joacă aproape nimic. Aşteaptă să se termine partida şi să plece fiecare la casele lor.

Întorcându-mă la partida cu „U”, defensiva noastră a fost făcută KO, neexistentă mai ales în partea a doua a jocului. Totuşi, un lucru îmbucurător a fost jucătorul Cafasso, cel care marcase de două ori, fiind cel mai bun de la noi. Acesta deschide scorul în min. 18 cu o lovitură de cap. Min.28, bucurie mare în tabăra noastră, când Delgado este avertizat cu al doilea galben şi inclusiv pe cel roşu, părăsind terenul.

A doua repriză a fost de groază pentru bistriţeni. Min.52, cel mai bun de la U Cluj, prinţul Cristea, egalează 1-1, după o greşeală a lui Albuţ, iar după cinci minute, ghilotina se roteşte asupra Parcului Municipal când Pele îşi aduce echipa în avantaj din centrarea lui Cristea: 2-1. Împinşi din spate de suporterii Gloriei, echipa noastră egalează prin acelaşi Cafasso cu un şut de la marginea careului: 2-2. Min. 74, acelaşi Cristea mai înscrie o dată: 3-2, după care urmează o bară şi un gol anulat al Gloriei, iar în final Tony închide tabela la 4-2, reuşind golul seriei cu un şut la colţul barelor de pe partea opusă. Aşadar, „U” urcă o poziţie iar noi coborâm pe locul 14, cu 27 de puncte, loc care ne îngrijorează tot mai mult, ţinând cont că avem partide foarte grele pe teren propriu.

Bistriţa: Albuţ, Petre, Szukala, Coralo, Cafasso, Anton, Keita, Băjenaru, Mărginean, Săceanu şi Cavalli. Au mai intrat: Nalaţi, D’Agostini şi Iordache.

Antrenor: Nae Manea, ajutat de Sebastian Moga.

U Cluj: Boşneag, Unguruşan, Pele, Abrudan, Bazzi, Delgado, Nasser, Boştină, Ad.Cristea, Machado şi Niculescu.

Antrenor: Ionuţ Badea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5