L-am dat pe Moraes pentru Cavalli

Gloria Bistriţa vs. Rapid Bucureşti 3-2 (1-1)

Dacă în urmă cu două etape Gloria a scos un punct foarte important la Pandurii de pe Jii, aflată şi ea în situaţie critică în campionat, iată că vineri, 18 martie, de la ora 20,30, a fost o zi foarte importantă pentru mişcarea fotbalistică din judeţul nostru. Jucătorii Gloriei, antrenaţi de către fostul rapidist Nae Manea, au dat toate pronosticurile peste cap învingând feroviarii cu 3-2. De fapt scorul nu reflectă realitatea din teren, întrucât jucătorii noştri puteau marca încă de două sau trei ori, iar golul al doilea marcat de giuleşteni a fost dintr-o poziţie clară de offsaid. Pot să cred că tuşierul de pe acea parte a fost luat de valurile jocului frumos prestat de ambele echipe. Am asistat la o partidă încinsă, cum rar se joacă în campionatul nostru. Nae Manea a anihilat toate piesele cheie, nelăsându-le şanse mari de a marca. Şi de data aceasta Cavalli s-a luptat precum un leu în cuşcă, năucind de cap defensiva de pe Grant, marcând nu mai puţin de două ori. Primul gol al partidei cade în min. 24 când Roman îl execută pe Albuţ cu un şut de la aprox. 25-30 m în stânga sa lângă bară: 1-0. După 7 minute jucătorul de buzunar al Gloriei, Cavalli, îşi intră în drepturile gazonului verde egalând situaţia, urmărind balonul respins de Coman în urma şutului expediat de Ciprian Petre, italianul trimiţând în plasă: 1-1. Min. 66, acelaşi jucător îşi aduce echipa în avantaj din pasa lui Achim, aflat în gura porţii, Cavalli îl execută cu sânge rece pe Coman, după ce acesta scoate în prima fază: 2-1. Min. 71, se restabileşte egalitatea, 2-2, dintr-o poziţie clară de offsaid a lui Herea. Cinci minute mai târziu, motorul echipei – Cavalli – scapă singur spre poartă urmărind balonul, Coman îl trage de mână, iar portarul giuleştenilor vede roşu în faţa ochilor şi, bineînţeles, penalti. În poartă intră Mihai Roman, întrucât Şumi efectuase toate schimbările. Execută Băjenaru în dreapta aşa-zisului portar, lângă bara laterală: 3-2. Din acel moment Gloria apasă pe acceleraţie, creându-şi ocazii de gol prin jucătorul Băjenaru când Roman scoate un balon ce se îndrepta spre vinclul barelor, iar cea mai mare ocazie aparţine lui Iordache, acesta scapă spre poartă pe partea dreaptă şi trimite balonul în transversala lui Roman.

Aşadar, băieţii noştri au practicat un joc frumos în viteză, fiind siguri pe ei de această victorie, victorie muncită din greu, dar meritată, propulsând echipa noastră pe locul 9 şi ferită, pe moment, de grijile retrogradării.

GLORIA: Albuţ, C. Petre, Tudose, C. Riccardo, Cavalli, Achim, Mărginean, Cafasso, Szukala, Anton şi Băjenaru. Au intrat: Nalaţi şi Iordache.

Rezerve: Irimia, Velcovici, D’Agostino, Keita, Mandea.

Antrenori: Nicolae Manea, iar secunzii: Sebastian Moga, Sandu Negrean, Cristian Coroian, antrenor cu portarii – Aurel Nalaţi.

Medicul echipei: Mircea Neşu.

RAPID: Coman, Vidanov, Santos, Berti, Bozovic, Roman, Nicolae, Dos Santos, Grigorie, Sburlera şi Herea. Rezerve: Bornescu, Tavares, De Oliveira, Sapadacio, Frunză, Vargas şi Pancu.

Antrenor: Marius Şumudică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5