Oltenii fura trimişi la matineu de ardeleni

Cei aproximativ 2000 de spectatori prezenţi la meciul meciurilor, adică a fi sau a nu fi pe prima scenă fotbalistică a ţării, au trăit marţi, de la ora 18, cele mai grele momente din viaţa lor de suporter ai Gloriei. Inimile cât un purice n-au încetinit să bată normal decât în secunda finală a partidei, atunci când băieţii noştri au ridicat braţele de învingători deasupra capului, semn că ne revedem şi la anul pe prima scenă. Bistriţenii au arătat că au jucat şi pentru Mihăiţă Neşu, purtând un banner pe care scria „ACF Gloria 1921 Bistriţa, suntem alături de Mihăiţă Neşu”. Acest lucru se putea vedea şi pe tabela de marcaj cu imaginea jucătorului.

Jocul în sine a fost unul plăcut ochiului, cu multe faze la cele două porţi. Prima acţiune a aparţinut oltenilor, când Subotici este foarte aproape de a deschide scorul, dar se opune Albuţ blocând balonul. Ocazia se răzbună, la şutul lui Curtuiuş, balonul muşcând din bara lui Silviu Lung jr. Cinci minute mai târziu, argintul viu, Keita, aflat în 8 m de buturile oltenilor, a reluat cu capul peste bară dintr-o poziţie bună de a marca. Min. 35, mare bucurie mare pentru suporterii noştri, Keita centrează pentru Curtuiuş, iar acesta îl execută în colţul lung pe goalkeperul oltean. Două minute mai târziu, jucătorii cât şi conducerea gazdă cer penalti la un duel între Dănănae şi Ciprian Petre, dar centralul Balaj trece cu vederea.

În repriza secundă, jucătorii noştri cedează teren metru cu metru dând şanse oltenilor de a-şi crea tot mai multe ocazii de poartă. În min. 67, sabia pluteşte asupra Parcului Municipal ameninţând capetele noastre aplecate până spre finalul campionatului când oltenii lui Mititelu egalează situaţia pe tabela de marcaj în urma golului marcat de căpitanul lor, Dorel Stoica, din centrarea lui Mihai Costea: 1-1. Ultimele 15 minute, oaspeţii asediază poarta lui Albuţ, iar acesta ne salvează de la matineu de fiecare dată. În prelungiri, oltenii solicită să li se valideze un gol, deşi înaintea fazei centralul Balaj fluierase un fault.

Finalul partidei îi găsesc pe cei prezenţi la joc într-o bucurie imensă minute în şir datorită egalului cât o victorie asupra celor din Bănie.

Iată că de la promovarea echipei pe prima scenă fotbalistică a ţării, mai precis din anul 1990, suntem singura echipă din provincie care nu am retrogradat. Această mare realizare se datorează omului de fotbal JEAN PĂDUREANU, un nume tot mai respectat de conducătorii cluburilor din ţară. Cu bani puţini, transferuri mici şi participări în cupele UEFA, acest om a făcut din Bistriţa un oraş cunoscut în Europa şi nu numai. S-a luptat cu granzii Ligi I, câştigând de fiecare dată în maniera domniei sale. Tot mai des se zvoneşte că odată pensionat, va ceda frâiele altui om de fotbal al clubului Gloria Bistriţa. Să sperăm că şi în continuare vom avea acelaşi parcurs greu de egalat de vreo echipă din Liga I.

Bistriţa: Albuţ, Tudose, Szukala, Năstase, Cafasso (75 Costache), Anton, Nalaţi, Băjenaru, Keita, Velcovici (27 Petre), Curtuiuş (66 Mărginean). Antrenor: Nae Manea, ajutat de Sebastian Moga.

Craiova: Lung, Prepeliţă, Ologu (75 Nicolae), Subotici, Rusu, Zoro, Gugu (84 M. Roman), Stoica, Costea, Dănănae, Stoianov (33 Buleică). Antrenor: Sandu Tăbârcă.

Arbitri: la centru C. Balaj (Baia Mare) asistat de Oşovre (Oradea) şi C. Sava (Galaţi).

Comentarii

18/05/11 09:52
salve romuli pa...

Oltenii poate nu ar fi pusara virgula intre subiect si predicat, dragi confrati.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5