Ne mor râurile. Dezbatere publică, pe malul Şieului, în direct la AS TV

Societatea civilă propune soluţii durabile.

Inițierea condiției de transparență și eficiență pozitivă în instituțiile publice

și a marilor poluatori din județul Bistrița-Năsăud

având ca efect protejarea mediului natural

 

Dezbatere publică – Ne Mor Râurile

Organizaţiile semnatare, active în domeniul protecţiei mediului şi drepturile omului, vă aduc la cunoștință inițierea dezbaterii publice – Ne Mor Râurile, transmisă LIVE de către postul AS TV, pe tema poluării mediului natural, a distrugerii fără precedent a habitatelor acvatice reprezentate de cele mai importante cursuri de apă din județ și a modului în care acest fenomen afectează dezvoltarea economică și sănătatea comunităților locale bistrițene.

Evenimentul va avea loc miercuri 03.08.2016, începând cu ora 18.30, pe malul râului Șieu în localitatea Șintereag, str. Morii. Transmisia în direct va dura două ore.

Vor fi prezenți mass-media locală, regională și națională, locuitori și fermieri din localitatea Tărpiu și zonele învecinate, reprezentanți ai instituțiilor de profil locale (Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud,  Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Sistemul de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud, Agenția de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud) și ai companiilor private care gestionează deșeurile pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud (Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor S.R.L. sucursale Bistrița-Năsăud și Vitalia Servicii pentru Mediu S.A. Bistrița) specialiști de mediu, reprezentanți ai societății civile și ONG.

 

În colaborare cu specialiști în domeniu, vom aborda subiecte legate de poluarea habitatelor naturale datorită gestionării necorespunzătoare a deșeurilor, vom propune soluţii viabile, implementate cu succes în alte țări europene, şi nu numai, cu impact pozitiv atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung asupra sănătăţii cetăţenilor, economiei locale şi a mediului natural.

 

 

Cu stimă,

Semnatari:

  1. Asociaţia G.A.L. pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș “RURALIS”
  2. Asociaţia pentru Democrație și Liberalism ADEL - Bistrița
  1. Asociația Harta Verde România
  2. Asociația Pescar Sportiv – filiala Bistrița-Năsăud
  3. Partidul Verde – filiala Bistrița-Năsăud
  4. Autoritatea Națională de Combatere a Braconajului și Poluării
  5. Fundația Alfa și Omega - Tărpiu

 

Inițiator

      Asociația G.A.L. pentru dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș RURALIS

      420012 Bistrița, Piața Morii, 56

      Persoană de contact: Cristian ȚETCU - președinte

      Tel: 0722 494865, tel/fax: 0263 235744

      Mail: [email protected]

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5