În perioada 25-27 iulie,

Vino cu câinele tău sau din faţa blocului pentru a-l steriliza gratuit!

Asociaţia T.O.R.A. Bistriţa (Tratament, Ocrotire şi Responsabilitate pentru Animale), împreună cu o echipă de chirurgi veterinari ai Asociaţiei americane Romania Animal Rescue (RAR), condusă de Nancy Janes, vor derula în perioada 25-27 iulie 2012, la Bistriţa, un program de sterilizare gratuită a 250 de câini cu şi fără stăpân.
“Scopul acestei campanii este acela de a normaliza relaţiile din cadrul comunităţii bistriţene, de a îmbunătăţii calitatea vieţii şi de a iniţia prima acţiune de amploare care vizează gestionarea şi reducerea controlată a populaţiei canine pe teritoriul municipiului şi al judeţului. Iniţiativa nu rezolvă problema peste noapte, dar e piatra de temelie a reducerii numărului câinilor de pe străzi în următorii 5-6 ani. Fără alţi câini care să mai apară în stradă, numărul lor se va reduce progresiv de la an la an, prin selecţie naturală. În plus un câine sterilizat e un câine mai puţin agresiv şi mai sociabil, deoarece instinctele sexuale i-au fost suprimate”, precizează managerul proiectului “Vinovaţii fără vină”. Cristian Ţetcu.
În mod normal, procedura de sterilizare, consult medical, deparazitare şi vaccinare costă 100 $/căţel, dar în această campanie se va realiza în mod gratuit.
Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa site-ul www.vinovatiifaravinabn.ro, iar programările pentru campania de sterilizare se fac la numerele de telefon la 0754.679209 şi 0766.676878, sau pe adresele electronice vinovaţ[email protected] sau [email protected].
În Comisia de iniţiere a Campaniei de STERILIZARE GRATUITĂ a CÂINILOR CU şi FĂRĂ STĂPÂN sunt cooptate Asociaţia pentru protecţia animalelor T.O.R.A. – Bistriţa, Asociaţia pentru protecţia animalelor ANIMATERRA – Bistriţa, Asociaţia G.A.L. RURALIS pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistriţa-Şieu-Someş, Asociaţia chinologică din România – filiala Bistriţa-Năsăud
Asociaţia Carpatin Club – România, partener fiind şi Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5