Ioan Turc: Colegiul Naţional Liviu Rebreanu îl vom face din fonduri naţionale, dar săli polivalente, să mai stăm!
Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările de reabilitare a corpului de liceu de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu din Bistriţa reprezintă o prioritate, însă cele de la Compexul Polivalent din Wonderland, nu.
„PSD a stat la guvernare din 2012 până în 2019, la guvernarea locală, în Bistriţa este din 2008. Nu poţi veni cu hârtii, cu desene şi să ceri bani după ce ai plecat de la guvernare. Expediţia, cercetaşii Moldovan, Cristi Niculae, Ovidiu Creţu au ajuns în zona Cocoş după ce le-a căzut guvernul. S-au dus acolo cu planşe, ne-au arătat ce o să facă. Astea sunt lucruri pe care le faci, nu le vorbeşti, le faci când eşti la guvernare şi ai pârghiile guvernării. Tot ce nu au făcut ei atâţia amar de ani ne ameninţă pe noi să le facem repede. Vor fi toate evaluate, cu siguranţă, vom vedea care este oportunitatea lor, pentru că PSD pe noi şi pe mine ne-a lămurit în ceea ce priveşte dreapta judecată când vine vorba despre cheltuirea banului public. Avem o pârtie care ne costă peste 10 milioane euro. Să nu ne dea nouă lecţii PSD cu privire la prioritizarea lucrărilor publice. Vom vedea exact ce lucrări trebuie şi ce lucrări nu trebuie făcute, pentru că fac parte din arsenalul de propagandă al PSD.
Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, după ce Primăria a ratat rezolvarea problemei de reabilitare din fonduri europene, îl vom face din fonduri naţionale, dar despre săli polivalente... La CN Liviu Rebreanu, în mod evident, trebuie să ne gândim cu toţii, acolo lucrările trebuie făcute pentru că sunt anunţate de Primăria PSD din 2008 şi suntem în 2020 şi nu s-a întâmplat nimic. În ceea ce priveşte săli polivalente, plantaţii de portocali, alte tunuri de zăpadă pe pârtie, să mai stăm un pic”, a explicat Turc.
Potrivit acestuia, cea mai potrivită locaţie pentru Sala Polivalentă este cea actuală, în contextul în care în toată Europa, sălile şi stadioanele sunt în centru.
Citiţi şi:
- Suprafaţa de joc a Sălii Polivalente, schimbată în pauza competiţională
- Simpozion, consiliere şi orientare profesională, cros pentru tinerii bistriţeni
- Suprafaţă de joc nouă şi modernizări de spaţii, la Sala Polivalentă
- Ministerul Tineretului şi Sportului va elabora studiul de fezabilitate pentru modernizarea Sălii Polivalente
- Preşedintele Radu Moldovan: S-a pus temelia noii Săli Polivalente!
Comentarii
Motto:
"Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevărateii educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească".
(Iuliu Hatieganu, în cuvinte întelepte)
Problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare ar fi posibila prin trecerea circulatiei auto pe malul stang al râului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste râul Bistrita prin fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor s-ar putea obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decat mutarea stadionului, edilii s-ar putea ocupa ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Chiar si celebrul San Siro, stadion construit în 1926, a carui denumire oficiala este Stadio Giuseppe Meazza, pe care joacă rivalele Inter Milano și AC Milan ar putea fi demolat, conform DigiSport. Autoritățile din Milano și-ar dori, însă, restaurarea stadionului San Siro. Rămâne, așadar, ca cele două cluburi să demonstreze că această investiție masivă este benefică.
Stadionul si sala polivalenta trebuie sa ramana in oras unde spectatorii pot ajunge in numar mare chiar pe jos. Ba mai mult sala polivalenta, destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, de ce s-o faci la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras. Spre exemplu, un loc potrivit pentru Sala Polivalenta ar putea fi langa Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primaria dispune de 3 ha, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zona destul de centrala a orasului. De altfel, cu cativa ani in urma, primarul Cretu spunea ca vrea sa conserve cosul de fum de la fosta centrala termica zonala PRODITERM, insa nu stie ce s-ar putea face in „turnul” respectiv. Una din posibilitati ar fi amenajarea unui „TURN DE PARASUTISM”, dupa modelul celor existente in orasele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Suceava.
Nimeni nu spune sa nu se amenajeze un complex sportiv si in Unirea, insa fara desfiintarea stadionului din Parcul Municipal, cu care bistritenii nu sunt de acord. Complexul sportiv din Unirea ar trebui sa includa doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de mase si sa fie amenajat dupa modelul Parcului sportiv „Iuliu Hatieganu” din Cluj.
Chiar credeţi că veţi guverna veşnic? După cum vă exprimaţi şi d-voastră şi d-l prefect ,aşa se pare ! Şi totuşi după 10 ani de ,,GĂLĂGIE GĂLĂGIOASĂ " mai încetişor ,,cu pianina pe trepte ! ...Musca la arat " greu de devăţat!
Adaugă comentariu nou