Ionuţ Simionca (PMP): Criză? Nu există criză pentru PSD şi PNL, ci doar pentru români!
Joi, 09/22/2022 - 16:09
Pentru majorarea pensiilor, PSD şi PNL se ceartă public de câteva luni. Pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, consensul a fost instant şi unanim, aşa cum arată votul de ieri de la Senat.
În timp ce pensionarii aşteaptă în faţa televizorului să vadă la ce procente se înţeleg PSD cu PNL, armonie politică - fără excepţie - a existat pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, majorarea salariilor bugetarilor şi continuarea angajărilor în sistemul public.
PMP le cere membrilor Guvernului şi Parlamentului să iasă printre români, să le explice faţă în faţă, cum pentru populaţie nu s-au găsit decât măsuri de compensare cu 25 bani la litru de combustibil, vouchere de 4 lei pe zi, majorări ale pensiilor care nu acoperă decât jumătate din inflaţie şi plafonarea preţurilor la energie doar în anumite condiţii.
"Domnilor" guvernanţi, ne-a ajuns cuţitul la os! Cu ce ajutaţi românii care, în plină iarnă, vor sta în frig pentru că nu îşi vor permite plata facturilor?
Din birourile de la Parlament şi de la Guvern cum se simte criza?
Secretar general al PMP,
Ionuţ Simionca
Citiţi şi:
- Deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud: Am fost de partea bună a istoriei. PNL, USR-PLUS și PMP au împreună, în Bistrița-Năsăud, o majoritate de peste 58%
- Ionuţ Simionca (PMP BN): Ciucă va fi premier pentru că nimeni nu își permite să prelungească această criză politică, iar anticipatele sunt excluse!
- Ionuț Simionca (PMP): Am stat în stradă mai mult de 100 de zile pentru eliminarea pensiilor speciale. Suntem la un pas de realizarea acestui deziderat
- Deputatul Suciu: Voi susţine în continuare proiectul privind pensiile speciale ale primarilor
- Ionuţ Simionca (PMP): Guvernul PSD – ALDE trebuie să plece acasă. Ţara noastră se îndreaptă spre o criză economică de proporţii
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
De Cornel Cotuțiu auzisem mai întâi din discuțiile unor scriitori bistrițeni. L-am și văzut, de la...
Comentarii
Genică -
Joi, 17:04
Că la noi deja inteligența-i artificială uneori.
Genică -
Joi, 17:01
La întoarcere îl paște o demitere sau o demisie că-i mai onorabilă! Sistemele informatice ale CNAS...
Eori -
Mie, 23:15
America Este Țara Perfectă Din Lume, Deoarece În America Este Originea Democrației, Această...
Leon Pintea -
Mie, 08:44
Gand la gand "coane" O. N. De acord cu tot ce ati scris. Slugile stapanului se straduiesc sa-l...
Nae -
Mar, 02:03
Mai bine zis ați aruncat alandala niste beculete cu led care n-au lumenii potriviți iluminatului...
Aniversări
Cu ocazia zilei de naştere, urăm multă sănătate, inspiraţie şi putere de creaţie, peniţă ascuţită şi cât mai mulţi cititori, domnului profesor CORNEL...
În zi de naştere, urăm domnului TITU SOMEŞAN, viceprimar al comunei Lunca Ilvei, multă sănătate, putere de muncă, împliniri pe plan personal și...
Multă sănătate, putere de muncă, bucurii şi împliniri, transmitem, în zi de naştere, doamnei profesor STELUŢA REGHINA VÎJU, director al Colegiului...
Comentarii
Senatul a votat majorarea salariilor demnitarilor, cu sume cuprinse între 1.500 şi 2.600 de lei, ceea ce a generat reacţii vehemente din partea populatiei care se confruntă cu mari neajunsuri financiare generate de inflatie. Prinşi cu mâţa în sac, unii parlamentari se jură că nu era nevoie de aceste creşteri, deşi colegii lor de partid au votat proiectul. Alţii spun că au aflat din presă, deşi tocmai partidul din care fac parte a propus majorarea. Parlamentarii au aruncat responsabilitatea în curtea primarilor pe motiv că aceștia aveau nevoie de bani în plus. Am verificat situația în teren, în mai multe zone din țară. Unii edili au zeci de mii de euro în conturi, câte două - trei case, terenuri și mașini de lux. Alții au mai puțin, dar nu o duc rău, cu salarii de peste 7.000 de lei pe lună. Votul final va fi dat în Camera Deputaţilor.
Uniunea Salvaţi România (USR) a depus două sesizări la Curtea Constituţională care vizează proiectele de majorări de salarii din sistemul public trecute prin Parlament.
Principalele argumente de neconstituţionalitate invocate în sesizări sunt: lipsa fişei financiare, încălcarea principiului bicameralismului, încălcarea procedurilor parlamentare de adoptare a legilor.
În proiectele de lege menţionate, iniţiatorii nu au indicat de unde vor fi luaţi banii, adică sursa de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor bugetare ce decurg din aplicarea noilor măsuri, susţinea USR.
Curtea Constituţională a admis, sesizările USR în legătură cu proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public. Astfel CCR a declarat creşterea salariilor demnitarilor ca neconstituţională .
Adaugă comentariu nou