Cum alegi cortina antifoc potrivită pentru proiectul tău?

Cortinele antifoc sunt soluții utilizate la scară largă în cadrul proiectelor ce vizează compartimentarea și sectorizarea din clădirile comerciale, industriale și rezidențiale. Aceste sisteme de protecție pasivă la incendiu prezintă numeroase avantaje estetice, de siguranță și rezistență, însă beneficiul lor principal este acela că oferă cea mai bună combinație între securitate și libertatea de proiectare.

Aplicabilitatea sistemelor este aproape nelimitată și asta datorită designului compact ce permite integrarea totală în arhitectura existentă. Cortinele antifoc sunt perfecte pentru spațiilor deschise, mai ales de dimensiuni mari, fără elemente structurale intermediare. Iată de ce trebuie să ții cont ca să alegi un asemenea produs pentru proiectul tău:

Ai în vedere tipul de clasificare al rezistenței la foc

Unul dintre principalele aspecte de care trebuie să ții cont pentru selectarea cortinei potrivite se referă la criteriile de performanță ale acesteia. În acest sens există mai multe clase de rezistență la foc – E (etanșeitate la foc), EI (etanșeitate la foc și izolare termică la foc), EW (etanșeitate la foc și radiație termică). Dacă alegi cortine antifoc de la Brixia ai la dispoziție produse din toate tipurile de clasificări pentru o protecție optimă în caz de incendiu.

Asigură-te că măsori corect spațiul de instalare

Este foarte important ca sistemul de protecție pasivă la incendiu să se potrivească spațiului în care intenționezi să instalezi cortina antifoc. Prin urmare, ai grijă să măsori locul corect pentru a putea determina înălțimea și lățimea optimă a produsului adecvat proiectului tău. Anumite cortine antifoc  sunt proiectate să acopere suprafețe foarte mari, însă, dacă modelele standard nu funcționează pentru tine, atunci poți lua în calcul și variantele personalizabile.

Ia în considerare configurația cortinei antifoc

Unele dintre elementele care previn propagarea flăcărilor se găsesc în configurație verticală, iar altele în configurație orizontală. De regulă, produsele verticale se instalează în jurul scărilor, pentru a facilita evacuarea oamenilor în caz de incendiu. Cortinele antifoc orizontale se folosesc pentru împărțirea unui sector în zone mai mici, fapt ce limitează extinderea focului. Bineînțeles, pot fi cazuri când sunt necesare ambele configurații, în special în clădirile mari, cu mai multe etaje.

Verifică atent cât timp rezistă în fața flăcărilor

Cortinele antifoc oferă protecție la incendiu pentru o perioadă determinată. Prin urmare, poți selecta un produs ce ține flăcările la distanță timp de 30, 60 ori 90 min, cortină rezistentă la foc timp de 120 min sau mai mult de atât, respectiv 180 min. Sistemul garantează integritatea și izolarea termică în cazul în care focul avansează, astfel încât sectorul adiacent să nu fie afectat de radiațiile termice.

Este de preferat ca intervalul de timp să fie ales în funcție de mărimea clădirii și zona în care aceasta este amplasată. Astfel, produsul va rezista la foc suficient de mult până când pompierii intervin și ajung să controleze răspândirea incendiului.

Află detalii despre închiderea automată

Deschiderea și închiderea sistemului trebuie să se realizeze cu ajutorul unui dispozitiv ce împiedică eventuala deteriorare a materialului sau a prinderii. Pentru a putea face față flăcărilor, cortina trebuie să se închidă corect și complet, pentru un anumit număr de cicluri. În funcție de produs se pot asigura până la 500 de cicluri de închidere automată, însă și mai bine de 200.000 de cicluri.

În situația în care îți îndrepți atenția către un model echipat cu sistem de irigare prin duze pentru răcirea cortinei, atunci trebuie să iei în considerare debitul și presiunea apei, precum și un sistem pentru detectare locală. Orice model ai alege, cortina antifoc este o soluție deosebit de eficientă în limitarea propagării incendiilor și evitarea pagubelor însemnate.

 

 

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-vector/garage-doors-hangar-entrance-with-roller-shutters_9292799.htm#query=roller%20door&position=16&from_view=search&track=sph

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5