Cel mai tânăr primar din județ, Octavian Pop, a depus jurământul: Vrem să înscriem comuna Matei în top 3, în rândul administrațiilor locale!

După 24 de ani în fruntea administrației locale – 20 de ani primar și patru ani viceprimar – Vasile Encian a predat fotoliul de primar al comunei Matei mai tânărului Octavian Pop, ca urmare a rezultatelor alegerilor din 9 iunie 2024.

         Festivitatea de învestire a noilor aleși – primar și consilieri locali – a fost început cu o slujbă de binecuvântare, oficiată de către preoții ortodocși din Matei – părintele Sergiu Balint, Corvinești – Vlad Murgoi și Enciu – Gheorghe Călăuz. După intomnarea Imnului Națioanl al României, ceremonia a fost deschisă  de către secretarul general al comunei Ancuța-Alina Bidian, luând apoi cuvântul subprefectul județului, Decsei Atilla, care i-a felicitat pe cei aleși, urându-le succes în realizarea obiectivelor propuse.

         Au depus apoi jurământul următorii consilieri: Andrei-Emil Axente, Simion-Tiberiu Cadar, Ioan Chiș, Șimon Darlați, Vasile Encian, Arpad Erdos, Ion Măierean, Pavel Aurelian Moldovan, Nicolae Bogdan Suciu și Tiberiu-Ștefan Tompa-Demeter.

         A fost învestit primarul Octavian Pop, primind însemnele conferite de noua sa calitate. Fostului primar Vasile Encian i-a fost conferită o Diplomă de recunoștință și mulțumire pentru întreaga activitate depusă în folosul comunității. Și sunt realizări remarcabile: 30 km de drumuri asfaltate, sedii noi ale Primăriei și căminului cultural, reabilitări de școli, rețele de apă potabilă și canalizare. Sunt doar câteva dintre împlinirile ce poartă semnătura fostului primar Encian.

         După învestire, primarul Octavian Pop ne-a spus în exclusivitate: “Vrem ca la sfârșitul mandatului, peste 4 ani, comuna Matei să fie în top 3 în rândul administrațiilor locale din Bistrița-Năsăud. Știm ce avem de făcut, suntem o comunitate cu oameni pricepuți și vrem să pornim la muncă, să finalizăm proiectele aflate în derulare și să demarăm altele noi, în funcție de cerințele comunității”.

         Octavian Pop este al 11-lea primar al comunei Matei. Aflându-mă aici, l-am vizitat pe primul primar al comunei, Ioan Crăciun, acum în vârstă de 92 de ani. Cu o minte sclipitoare, cu o memorie vie, l-am întrebat ce-și doreau cetățenii în 1968, atunci când s-a constituit comuna. „Atunci, oamenii solicitau drumuri modernizate și reparate, nu aveam niciun metru de asfalt, apoi doreau amenajarea văii Meleșului, care ne inunda în fiecare primăvară, de asemenea, introducerea gazului metan care se extrăgea din zona noastră. De apă potabilă la rețea, nici nu era vorba atunci. Mai vreau să spun că atunci, în urmă cu peste 50 de ani, satele comunei noastre erau pline de viață, cu mulți tineri, școli cu sute de elevi, cămine culturale cu spectacole, câmpul era plin de oameni la muncă. Acum, dacă ieși pe stradă, nu vezi aproape pe nimeni. Este pustiu și asta nu e bine. Asta e adevărata provocare, să-i readucem pe tineri și pe toți cei plecați acasă, ca taote aceste investiții din ultimii ani să aibă și utilitate”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5