Romenergo investeşte 3,8 milioane euro în trei minihidrocentrale pe râul Zagra

Grupul “Romenergo” – care include şi o firmă specializată în producţia de energie – va derula investiţii de peste 80 de milioane de euro în următorii ani, a declarat Dragoş Bîlteanu, directorul general al companiei, pentru Mediafax. “Am înfiinţat o societate nouă, Romenergo Generare, având un domeniu unic de activitate - producerea de energie. În această firmă vom avea în principal proiecte de producere a energiei regenerabile în mini-hidrocentrale, dar şi un proiect de producere a energiei prin cogenerare de înaltă eficienţă, demarat cu trei ani în urmă, dar pentru care am aşteptat finalizarea cadrului legislative”, a precizat directorul companiei. Noua firmă va reuni atât minihidrocentralele deja existente, aflate în proprietatea “Romenergo” şi care sunt în curs de a fi retehnologizate, dar mai ales proiecte noi. Un prim proiect greenfield, aflat în dezvoltare, se află pe râul Zagra din judeţul Bistriţa-Năsăud. Investiţia se ridică la 3,8 milioane de euro şi constă în trei mini-hidrocentrale, care au o putere cumulată de 1,4 MW.

Directorul "Romenergo" a adăugat: "Azi suntem undeva la jumătate din ce ne-am propus şi, pe lângă proiectele începute, căutăm şi alte proiecte, în principal de hidrocentrale cu capacităţi între 2 MW şi 10 MW. Suntem în discuţii şi cu potenţiali parteneri. Vrem să achiziţionăm sau să construim. Prima opţiune este să găsim locaţii noi sau locaţii începute şi să construim. Tocmai pentru că piaţa nu prea a oferit suficiente oportunităţi în acest domeniu, am hotărât să ne implicăm mai mult şi ca investitori”, a explicat Bîlteanu.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are şi activităţi de producere de energie, distribuţie şi furnizare. Romenergo SA este controlată de Romenergo Holdings, companie înregistrată în Cipru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5