O grădiniţă de nivel european. Vezi ce proiecte are primarul Romeo Florian

Începută în urmă cu vreo 10 ani, lucrările au stagnat multă vreme, până când primarul Romeo Florian a găsit fondurile necesare. Astfel că, în urmă cu un an investiţia a fost reluată, reuşindu-se ca, la debutul noului an şcolar, în Lechinţa să se dea în folosinţă o grădiniţă la standarde europene. Valoarea totală a investiţiei a depăşit două milioane de lei, din care 300.000 lei din bugetul local. Deja preşcolarii sunt la „curs” sub îndrumarea educatoarelor, a personalului auxiliar. Doamna Laura Greab, coordonatoarea unităţii, ne-a precizat că unitatea cuprinde de fapt două grădiniţe, una cu program normal, cu trei grupe, cu program prelungit – două grupe şi o clasă pregătitoare. La prima grădiniţă, educatoare sunt: Lavinia Matei, Daniela Mândrean şi Mihaela Cociş. La Grădiniţa cu Program Prelungit este Ana Matei, Valentina Silaşi şi Gina Grapini. Copiii servesc trei mese pe zi, costul fiind de 6 lei/zi. Din personalul unităţii mai fac parte: Ileana Paşca – bucătăreasă, Ancuţa Tătar – administrator, Maria Alb şi Elena Herinean – îngrijitori. Clasa pregătitoare se află sub supravegherea doamnei Niculina Şomfelean.
Unitatea din Lechinţa dispune de tot confortul necesar, tot mobilierul cerut pentru desfăşurarea în bune condiţii a programului de învăţământ şi de odihnă. Există sală de sport, internet, televiziune, frigidere, încălzirea este asigurată pe gaz. În curând se vor amenaja un cabinet stomatologic şi jocuri în curtea interioară.

Noi obiective pe agenda primarului

- Ce urmează, domnule primar Romeo Florian, după ce această bijuterie a fost predată beneficiarilort, cel mici?
- Mai avem încă două unităţi de acest gen care se cer modernizate, este vorba de grădiniţele din Ţigău şi Sângeorzu Nou. Este o mare realizare şi o bucurie pentru mine, chiar din punct de vedere emoţional. Vreau să subliniez că aici, pe acest loc, se afla spitalul rural, cu sala de naşteri şi, uite că, pe locul unde şi eu m-am născut, fiind lechinţan, învaţă cei mai mici locuitori ai aşezării noastre.
O altă preocupare majoră a primarului din Lechinţa este legată tot de sistemul de învăţământ. Este vorba de Campusul şcolar. Vom face o reevaluare a proiectului şi vom încerca să deblocăm proiectul fiindcă este nevoie de un nou corp de clădire, cu zece clase şi un atelier pentru elevii şcolii profesionale.
După ce obiectivul care este canalizarea a fost finalizat în Lechinţa, în localitatea Vermeş dorim extinderea acestui proiect şi, într-un viitor nu prea îndepărtat, introducerea apei şi în localitatea Sângeorzu Nou, acolo unde trăiesc peste 1200 de oameni. De asemenea, sperăm ca la sfârşitul acestui an să ne mutăm într-un sediu nou, fiindcă Primăria şi Consiliul Local au nevoie de spaţii corespunzătoare pentru desfăşurarea unei activităţi eficiente, în slujba cetăţeanului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5