Alegerea fotografului pentru nunta - o sarcina dificila pentru cuplurile de indragostiti
De cele mai multe ori, o decizie devine greu de infaptuit in momentul in care nu suntem la curent cu domeniul respectiv, ceea ce inseamna ca nu avem resursele necesare pentru a efectua o comparatie echilibrata intre serviciile oferite de amatori si cele puse la dispozitie de profesionisti. Acelasi lucru il experimenteaza si cuplurile de indragostiti care doresc sa contracteze un fotograf pentru nunta lor, piata fiind mult prea incarcata cu o sumedenie de persoane care isi atribuie titulatura de 'profesionisti'. Pentru a va ajuta, redactia noastra s-a gandit sa va ofere cinci sfaturi generaliste, ele raportandu-se atat la planul financiar, la trasaturile pe care trebuie sa le urmariti la persoana respectiva, cat si la materialele foto pe care le veti primi la finalul colaborarii.
Numarul cadrelor nu este cel mai important aspect. Degeaba beneficiati la finalul evenimentului de un DVD incarcat cu peste 1000 - 2000 de fotografii daca acestea nu reprezinta ceea ce trebuie. Iar prin acest lucru ne raportam fie la fotgrafiile needitate corespunzator, fie la cadrele blurate care nu sunt expuse si incadrate intr-o maniera placuta din punct de vedere estetic. O colectie care cuprinde intre 500- 700 de fotografii ar trebui sa fie mai mult decat suficienta, mai ales daca fiecare cadru in parte a fost editat.
Doi fotografi. Insa, pentru a va bucura de eventualitatea unei abordari "holistice", dumneavoastra trebuie sa fiti 100% siguri de faptul ca la nunta se vor prezenta doi profesionisti, nu un fotograf nunta Bucuresti si asistentul sau cel mai iscusit. Avand in vedere faptul ca platiti un pret superior, devine responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati de autenticitatea portofoliilor acestora, dar si de cursurile de perfectionare pe care ei le-au urmat de-a lungul carierei. Avantajul unei astfel de initiative este reprezentat de faptul ca niciun moment important de la nunta nu va ramane neexploatat in cele mai mici detalii. In plus, la finele colaborarii va puteti bucura de un album "stufos", abundent in cadre expresive, exuberante si pline de jovialiate.
Mizati pe o intalnire in avans. Personalitatea fotografului trebuie sa fie compatibila cu cea a mirilor, asta pentru a va bucura de o atmosfera destinsa in ziua nuntii, dar si de o relatie deschisa, transparenta si comunicativa cu persoana care va realizeaza fotografiile.Inainte de a miza pe intalnire propriu - zisa, studiati mai multe portofolii si alegeti doar persoanele care par a va impartasi viziunea asupra acestui eveniment, in acest fel efectuand o selectie inca de la bun inceput. Urmariti cu atentie caracterul respectivei persoane, asta pentru a nu ramane la final cu o colectie statica de poze, cadrele fiind lipsite de emotie, semnificatii, luminozitate si stil.
Calitatea primeaza in fata modului de impachetare. Desi fotograful respectiv va pune la dispozitie libertatea de a alege intre o sumedenie de stiluri, coperte si dimensiuni pentru albumul de nunta, atentia dumneavoastra trebuie sa ramana focusata pe calitatea cadrelor cuprinse in acest vesmant imbietor. In final, degeaba va pricopsiti cu un album impecabil daca al sau continut lasa de dorit din perspectiva calitatii.
Nu minimizati munca fotografului. Din aceeasi lipsa de informare pe care o precizam in primele randuri, cuplurile cosmopolite au tendinta de a rezuma munca fotografului la o singura zi. Total gresit, mai ales daca doriti sa va bucurati la final de un cumul de 800 de cadre ireprosabile, ce poarta in peisajul lor intreaga semnificatie a evenimentului. Pentru un astfel de rezultat,fotograful are nevoie de numeroase zile de munca, la acestea adaugandu-se costurile pe care el le plateste pentru echipamentul de ultima generatie, pentru soft-urile de editare, dar si pentru cursurile de perfectionare la care participa periodic.
Sursa foto: oclipa.ro
Adaugă comentariu nou