Ce fac politicienii cu o zonă agricolă cu potențial? NIMIC.

Despre asta este vorba în zona de câmpie a județului Bistrița-Năsăud. Astăzi am fost în Sânmihaiu de Câmpie, Milaș și Miceștii de Câmpie. Ca agricultor, am fost foarte trist, după această vizită.

Am văzut o mulțime de terenuri necultivate, în paragină. Am văzut oameni bătrâni care încă mai fac agricultură de subzistență cu calul și cu vaca. Am găsit familii dezmembrate, cu cea mai mare parte a membrilor, plecați în străinătate.

Puținii localnici care au avut curajul să investească în mici ferme agricole, se plâng de lipsa de implicare a autorităților. Informațiile despre finanțările disponibile ajung greu la ei, subvențiile APIA sunt plătite cu întâziere iar prețurile primite pe produsele agricole, sunt ridicol de mici.

Lipsa de viziune a politicienilor locali a făcut posibil acest dezastru.

Este obligatoriu ca și micii agricultori, să primească mai multă atenție, informația să ajungă la ei în timp util, iar primăriile să se implice în consilierea acestora pentru obținerea ajutoarelor și finănțărilor disponibile.

Este important să înțeleagă și politicienii de azi că ei sunt la dispoziția cetățenilor și nu invers. Altfel Trebuie Schimbați

Pentru asta candidez!

Ionuț Simionca, candidat PMP la Camera Deputaților 

 
 

Comentarii

26/11/16 08:43
alegator

Din nou constătări, ale efectelor conducerii „marelui cârmaci” Traian Basescu, care a îndemnat tinerii să plece. Toate acestea ce ni le spuneți le știm deja și le trăim, din nefericire.
Ne-ar interesa ce soluții concrete aveți pentru creșterea prețului la lapte și carne?
Ne-ar interesa cum am putea contracta producția agricolă direct cu prelucrătorii la prețuri corecte nu cele ale samsarilor?
Ne-ar interesa cum am putea prelucra producția agricolă în țară ca să aibă copii noștrii locuri de muncă?
Ne-ar interesa să avem subvenții mai mari față de cei din UE având în vedere nevoiile mai mari de retehnologizare in agricultură.
Ne-ar interesa cui am putea vinde lana și multe alte asemenea întrebari?
Domneavoastră arătați cu degetul spre alții, deci sunteți un constator iar partidul domnului Băsecu și al doamnei Elena Udrea și al dumneavostră, nu are un program concret, pe deasupra este un partid al corupților. Ne întrebă de ce v-ati asociat acestuia știindu-i trecutul. Deci nu aveti raspunsuri la întrebările noastre de mai sus doar candidați ca să le faceți în ciuda la actualii politicieni..încercân să exploatați sentientul de amărăciune, a unor oameni loviți de soartă, datorată incompetenței, nepăsării și intereselor meschine ale politicienilor...!

26/11/16 21:56
ecologistul

POLITICIENII DE rahat INCURAJEAJA VANZAREA arabilului. sa va TRAZNEASCA Dumnezeu !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5