Norica Nicolai: „Nivelul discursului politic se apropie de grobianism”

Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat ieri, la Bistriţa, că în laboratoarele puterii s-a pus la cale o strategie murdară de campanie, care ar purta numele de „dosarele intime”, primul episod fiind recentul scandal Paul Păcuraru.

Nicolai spune că regimul la putere nu mai poate conta, în acest an, pe mesajele anticorupţie, pe justiţia televizată, întrucât acestea şi-au epuizat potenţialul şi nici pe mesajele de prosperitate, care sunt date peste cap de criza economică.

„În aceste condiţii, e nevoie de ceva nou, de ceva care să prindă la public, şi aşa s-a născut, din informaţiile pe care le deţinem, strategia, dosarele intime. E vorba de dosare întocmite unor personalităţi politice care deranjează lideri precum Traian Băsescu şi care conţin tot felul de informaţii picante, scandaloase, ţinând de viaţa personală, care vor fi aruncate pe piaţă în perioada următoare, aşa cum a fost aruncat scandalul Păcuraru. Probabil că va fi acţiunea standard de campanie electorală în această toamnă” mai spune Nicolai.

„Eu cred că prin scandalul Păcuraru s-a testat piaţa, urmând ca impactul să fie analizat în zilele următoare printr-o serie de sondaje de opinie, apoi se va declanşa artileria grea. Am putea afla că unii politicieni sunt homosexuali, că alţii au amante. Aceste chestiuni de tip tabloid s-a constatat în ultimii ani că prind tot mai bine, de aceea se încearcă exploatarea acestui segment media în scopul manipulării electoratului. Rezultatul final poate fi, în opinia mea, un lucru foarte grav: să se compromită şi bruma de respect pe care o mai are ţara asta faţă de ceea ce se cheamă moralitate creştină. Că faţă de justiţie am compromis-o. Riscăm să trăim într-o zonă de fals, în care o formulă de viaţă liberă este din ce în ce mai cenzurată. Se va veni cu poveşti spumoase, scandaloase, menite să arunce în ridicol diverşi politicieni”, a spus Norica Nicolai.

Liderul PNL mai spune că scandalul Paul Păcuraru este emblematic, pentru că, „fără a comenta în acest moment dacă şi cât este de autentic materialul postat pe net, trebuie să amintim că e o poveste veche de doi ani - dar e o poveste resuscitată exact în mijlocul campaniei, adică o acţiune care nu mai necesită comentarii...”.

Nicolai crede că vor urma la rând şi alţi lideri liberali, probabil şi politicieni din alte partide.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5