Norica Nicolai: Nu există în momentul de faţă nicio şansă de refacere a Alianţei D.A.

Prezentă la Bistriţa, la seminarul ,,Femeia, politica şi liberalismul”, europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, a declarat că în momentul de faţă nu există nicio şansă de refacere a Alianţei D.A, precizînd că singura şansă pentru România este să aibă o dreaptă autentică, o dreaptă liberală.

,,Categoric, nu există, în momentul de faţă, nicio şansă de refacere a acestei alianţe. Singura şansă pentru România este să aibă o dreaptă autentică, nu o dreaptă obţinută în orice circumstanţă, nu o dreapta obţinută în stilul românesc, o dreaptă în stilul lui Caragiale. (...) E nevoie de o dreaptă autentică, e nevoie de o dreaptă liberală, nu de una oportunistă şi asta exclude, în opinia mea, prezenţa PDL în orice alianţă”, a declarat Norica Nicolai.

Europarlamentarul PNL a mai spus că PDL e mult mai dornic decât PNL să refacă această alianţă, deoarece democrat-liberalii se prăbuşesc în sondaje. Norica Nicolai a tras un semnal de alarmă şi le-a reamintit liberalilor, comportamentul PDL din 2003 care a dus la formarea Alianţei D.A., prin ,,parazitarea unui alt partid politic”.

,,E drept că PDL e primul partid dornic să refacă această alianţă, din cauza prăbuşirii în sondaje. Repetă la clişeu cele spuse în 2003, atunci când s-a format Alianţa DA, era un partid care îşi pierduse la momentul acela toate grupurile parlamentare, era un partid care se prăbuşise în sondaje, şi care dorea să supravieţuiască, parazitând un alt partid politic. Ei, o dată, i-a reuşit. A doua oară, dacă îi va reuşi, înseamnă că cel pe care îl parazitează, are o problemă”, a subliniat Norica Nicolai.

În opinia europarlamentarului liberal, PDL rămîne acelaşi partid, indiferent de cine îi va conduce.

,, Nu are importanţă cine vine la conducera PDL, genul lor proxim este acelaşi. Sigur, sunt diferenţe specifice, unii sunt mai democraţi, alţii sunt mai civilizaţi, mai de caracter ca şi alţii, dar genul lor proxim al partidului tot acela e”, a explicat Norica Nicolai.

Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, a completat cele spuse de colega sa de partid, şi a reiterat afirmaţiile făcute la lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL.

,,Eu am precizat foarte clar în cuvântul meu, am spus că mă adresez celor care cred în liberalism, şi cred că dreapta românească s-ar putea reface sub umbrela PNL. Toate acestea au fost spuse în aplauzele democrat-liberalilor”, a menţionat Ioan Ţintean.

Replica Noricăi Nicolai a fost următoarea:

,,Aplauzele PDL-ului sunt ca vorbele unor femei frumoase, câteodatată cam mint. Să nu crezi că, întotdeauna, aplauzele lor sunt sincere”, i-a spus europarlamentarul Norica Nicolai, deputatului PNL Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5