Noul prefect, instalat oficial în funcţie

Noul prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud,Cristian Florian, a fost instalat, în mod oficial, în funcţie. Ceremonia de preluare a funcţiei şi de depunere a jurământului de către noul prefect a avut loc duminică, la Prefectura Bistriţa-Năsăud, în prezenţa şefului Cancelariei Primului Ministru, Cătălin Baba, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, a fostului prefect Szilagyi Ioan, şi a numeroşi şefi de instituţii, primari şi parlamentari PD-L din judeţ. Cătălin Baba a fost cel care a citit Hotărârea de Guvern prin care Cristian Florian este numit în funcţia de prefect, cu caracter temporar, până la susţinerea concursului. După depunerea jurământului, noul prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud i-a asigurat pe cei prezenţi că va da dovadă de loialitate faţă de programul Guvernului României. „Este cea mai importantă zi din viaţa mea. Mulţumesc Guvernului şi partidului pentru încrederea acordată. Este o mare cinste, dar şi o mare responsabilitate”, a spus Cristian Florian.

„În ceea ce priveşte relaţia mea cu deconcentratele va fi una de maximă colaborare, şi sper că domnul Szilagyi va fi alături de mine în zilele următoare” a mai declarat Cristian Florian. Cristian Florian este membru PD-L din 1998, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret PD-L la nivel naţional şi preşedinte executiv al Organizaţiei de Tineret la nivel judeţean. Din 2008, el deţine şi funcţia de consilier judeţean şi este membru în Comisia pentru dezvoltare urbanistica, lucrări publice, protecţia mediului, a monumentelor istorice şi de arhitectură. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii “Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca, în anul 2000.

Deţine un apartament şi o casa în Bistriţa, ambele proprietăţi imobiliare datând din anii 2004-2006, a căror valoare de impozitare este de peste 160.000 de lei. Cristian Florian este şi managerul firmei SC Fasc SRL, de unde a câstigat, anul trecut, circa 6.700 de lei. Florian mai este asociat la SC Mobil Star SRL, unde deţine şi funcţia de administrator, şi la SC Terra Nostra 2001 SRL.

Fostul prefect l-a sfătuit pe Cristian Florian să colaboreze bine cu angajaţii Prefecturii

La sfârşitul mandatului de prefect, Szilagyi Ioan, a ţinut să le mulţumească angajaţilor Prefecturii Bistriţa-Năsăud, precum şi şefilor de instituţii deconcentrate şi primarilor cu care a colaborat în perioada de patru ani cât a ocupat această funcţie. „Îl felicit şi îi doresc succes prefectului Cristian Florian. Întotdeauna trebuie să începi de undeva”, a spus Szilagyi Ioan.

Oltean face apel la solidaritate între instituţiile statului

Prezent la ceremonia de învestire a noului prefect, preşedintele PD-L B-N, deputatul Ioan Oltean, a făcut apel la solidaritate între toate instituţiile statului în perioada de criză economică cu care se confruntă România. „E o perioadă grea, cu multe probleme. Cred că Instituţia Prefectului, cu celelalte instituţii ale statului sunt obligate, să facă tot ce le stă în putinţă pentru ca lucrurile să meargă mai bine”, consideră Oltean. El a făcut un apel atât la parlamentari, cât şi la primarii şi şefii de instituţii publice, să colaboreze cu Prefectura pentru a atrage cât mai multe investiţii şi proiecte cu finanţare europeană. „Îi urez succes noului prefect sănătate, să aibă putere şi înţelepciune, şi să dea Dumnezeu, după patru ani, să avem un bilanţ pozitiv în această instituţie importantă”, a mai declarat Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5