Cristian Florian: Odată cu încheierea mandatului de prefect, nu m-am gândit la ce voi face în continuare. Nu am avut timp să reflectez în ce mod va continua viaţa mea publică

Chiar dacă numele prefectului Cristian Florian a fost ,,aruncat” în sondajele PDL în cursa pentru primăria Bistriţa, Florian susţine răspicat că ,,niciodată nu a avut o asemenea discuţie” cu mai marii partidului.
,,Niciodată nu am avut o asemenea discuţie, nici propunere, şi am mai spus acest lucru. Nu am avut niciun fel de discuţie cu nimeni”, ne-a declarat telefonic prefectul Cristian Florian.
Întrebat dacă odată cu încheierea mandatului de prefect, se reîntoarce în PDL, prefectul Cristian Florian a răspuns:
,,Nici la acest lucru nu m-am gândit. Nu am avut timp să reflectez în ce mod va continua viaţa mea publică”, a precizat prefectul.

La fel de vag a fost şi răspunsul la întrebarea dacă va mai continua sau nu să facă politică odată încheiat mandatul de prefect.
,,Nu ştiu. Neavând nicio discuţie, nu vă pot da un răspuns. În momentul în care voi mă voi decide voi veni cu răspunsuri”, a subliniat prefectul Cristian Florian.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, le-a cerut prefecţilor în cadrul unei videoconferinţe să anunţe până joi dacă vor să candideze la alegerile locale şi a discutat cu aceştia despre organizarea alegerilor.
Guvernul a decis ca alegerile locale să fie organizate la 10 iunie 2012.

Cristian Florian are 34 de ani, şi este de profesie jurist. În plan politic, este membru PD-L din 1998, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret PD-L la nivel naţional şi preşedinte executiv al Organizaţiei de Tineret la nivel judeţean. În 2008, a deţinut şi funcţia de consilier judeţean, fiind membru în Comisia pentru dezvoltare urbanistică, lucrări publice, protecţia mediului, a monumentelor istorice şi de arhitectură.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Dimitrie Cantemir, Cluj-Napoca, în 2000. La Academia de Poliţie din Bucureşti, şi-a susţinut lucrarea de licenţă cu tema „Regimul juridic al intermedierii comerţului internaţional”.
În 2009, nominalizarea lui Cristian Florian pentru funcţia de prefect a constituit o surpriză în sensul în care numele tânărului consilier judeţean nu figura pe lista candidaturilor depuse. Pe de altă parte, desemnarea lui Cristian Florian pentru scaunul de prefect nu a fost surprinzătoare, fiind foarte comodă pentru preşedintele Consiliului Judeţean, şi totodată şefului său de partid, Ioan Oltean.

„Pentru mine a fost o surpriză nominalizarea la funcţia de prefect, întrucât nu cerusem nicio funcţie şi nici nu mi se promise nimic” a declarat pentru cotidianul Răsunetul, Cristian Florian, în urmă cu trei ani.
Întrebat la acea vreme, dacă funcţia de prefect nu este o provocare prea mare pentru o persoană de vârsta lui, Cristian Florian ne-a răspuns: „Odată ce ai intrat în politică îţi asumi o responsabilitate, iar această funcţie este o responsabilitate”.

Comentarii

27/03/12 22:51
Statul

Viata ta publica va fi la fel cum a fost si pana acum, adica afaceri cu statul cat de mult se poate!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5