Noutăţi privind reabilitarea DJ 151

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va prezenta, azi, într-o conferinţa de presă, stadiul actual al implementării proiectului „Reabilitare DJ 151 km 45+810 – 126+712, limită jud. Mureş-Bistriţa, jud. Bistriţa-Năsăud”.

Valoarea contractului de finanţare se ridică la 30 de milioane de euro, iar suma urmează să urmează să fie folosită pentru reabilitarea a peste 76 de kilometri din DJ 151, Şintereag- Lechinţa- Şărmăşel..

„Investiţia are ca obiectiv îmbunătăţirea accesibilităţii regiunilor si mobilităţii populaţiei, bunurilor si serviciilor, in vederea stimulării dezvoltării economice durabile. Reabilitarea drumului judeţean 151 se face in proporţie de 100% - L=76.772 km, fiind cel mai lung drum judeţean din Bistriţa-Năsăud. Traseul leagă de Bistriţa, reşedinţa de judeţ, localităţile componente a cinci comune: Budeşti, Sânmihaiu de Câmpie, Lechinţa, Şieu Odorhei, Şintereag. Prin soluţia aleasă se va realiza o investiţie la standarde europene, cu un sistem rutier la parametrii tehnici caracteristici categoriei drumului, contribuind la creşterea gradului de siguranţa a circulaţiei. Lucrările proiectate sunt structurate pe următoarele obiecte: drum, lucrări de consolidare la terasamente, poduri (Viaduct la km 113+219), podeţe, scurgerea apelor, parapeţi, drumuri laterale, trecerea la nivel de cale ferată, semnalizare”, se precizează în comunicatul de presă emis de Consiliul Judeţean.

Finanţarea proiectului s-a făcut pe Axa prioritară 2 - ,,Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale", valoarea totală eligibilă fiind de 104.641.460 lei, reprezentând finanţare nerambursabilă prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Bugetul de Stat.

Monitorizarea execuţiei va avea loc joi, 5 noiembrie, ora 10,00 la sediul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Reabilitarea DJ 151, limită de judeţ Mureş-Bistriţa, jud. Bistriţa-Năsăud este primul proiect de finanţare regională pe care Agenţia de Dezvoltare Nord-vest a reuşit să îl contracteze în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5