Au demarat lucrările de modernizare a DJ 151, limită judeţ Mureş- Bistriţa (BN)

Au început primele lucrări de modernizare pe Drumul Judeţean (DJ) 151 km 45+810- 126+712, limită jud. Mureş-Bistriţa, jud. Bistriţa-Năsăud, proiect implementat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), Axa prioritară 2.

Această arteră rutieră ce traversează localităţile componente a cinci comune (Budeşti, Sânmihaiu de Câmpie, Lechinţa, Şieu-Odorhei, Şintereag) va fi reabilitată pe o lungime de 76 de kilometri.

Investiţie de 30 de milioane de euro

Finanţarea investiţiei, care se ridică la suma de 126.610.050 lei (30 de milioane de euro), se efectuează prin Programul Operaţional Regional, datorită unui contract încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Consiliul Judeţean.

Reabilitarea drumului va fi făcută de către SC ROMSTRADE SRL, aleasă dintr-un grup de şapte firme înscrise la licitaţie, iar valoarea contractului este de 88.641.210 lei. Asistenţa tehnică pentru supervizarea lucrărilor va fi asigurată de SC IRIMAT CONS SRL din Ploieşti, pentru suma de 956.188 lei.

,,Lucrările proiectate sunt structurate pe lucrări de consolidare la terasamente, poduri, podeţe, parapeţi, drumuri laterale, trecerea la nivel de cale ferată, semnalizare. Lungimea drumului este de 76,772 km, cu o suprafaţă carosabilă de peste 510 metri. Se vor face consolidări de terasamente pe o lungime de 561 metri. (…) Va fi o lucrare spectaculoasă, se vor face lucrări masive de mobilizare a terenului. Peste 120.000 de metri cubi de pământ vor trebui manipulaţi de-a lungul şi latul drumului. O condiţie esenţială în promovarea acestui proiect este faptul că, se va desfăşura pe actualul traseu, cu încadrarea strictă pe limitele actuale”, ne-a declarat Alexandru Orţan, şeful Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor Judeţene.

Modernizarea are ca obiectiv: îmbunătăţirea legăturilor rutiere între regiuni

,,Orice drum modernizat aduce o stare mai bună infrastructurii şi condiţii de viaţă mai bune pentru cetăţeni. Reabilitarea DJ 151 are ca obiectiv îmbunătăţirea legăturilor rutiere între regiuni şi în interiorul regiunii, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile”, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Costurile eligibile ale proiectului sunt de peste 104 milioane lei, din care contribuţia solicitantului este de 4.980.933 lei, iar valoarea grantului este de 99.660.527 lei.

Reabilitarea DJ 151, limită de judeţ Mureş-Bistriţa (BN) este primul proiect de finanţare regională pe care Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest a reuşit să îl contracteze în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5