Noutăţi şi reglementări vizând pescarii, pentru pescuitul legal în apele judeţului

Una dintre cele mai frumoase şi relaxante îndeletniciri – pescuitul în apele judeţului – un stil sportiv, recreativ şi legal, este reglementată de legi, ordonanţe de urgenţă ale Guvernului României care trebuie respectate de către toate persoanele care îndrăgesc acest minunat sport, inclusiv de membrii asociaţiilor de pescari recreativi.
Pentru a veni în ajutorul pescarilor, ca aceştia să nu încalce legislaţia în vigoare, ne-am adresat ing. Valer Negruşa - directorul AJVPS B-N (Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi) şi ing. Emil Şandor Iustinian – vicepreşedinte cu probleme de pescuit sportiv şi recreator în cadrul Consiliului AJVPS B-N, care, bine documentaţi şi informaţi, au avut amabilitatea să ne informeze cu ultimele reglementări şi noutăţi în materie de pescuit sportiv.
Deci, atenţie mare pescari la ce prevede legislaţia în vigoare privind normele de pescuit ca să nu cădeţi în „plasa” sau „minciogul” amenzilor sau alte infracţiuni!
Potrivit Deciziei nr. 54 din 24.02.2017, emisă de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, împreună cu Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), conform OUG 23/2008, se prevede că: „Până la emiterea de către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2017, pescuitul recreativ în habitatele pisciole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi a zonelor de pescuit recreativ contracte de asociaţiile de pescari recreativi, se va desfăşura pe baza permiselor de pescuit recreativ care au avut valabilitate în anul 2016.
Pentru zonele de pescuit recreativ, contractele cu asociaţiile de pescari recreativi sunt valabile permisele de pescuit recreativ eliberate în anul 2016, însoţite de carnetul de membru al asociaţiei respective sau al asociaţiilor de pescari recreativi cu care aceasta are relaţii de reciprocitate.
Cum AJVPS B-N are un Protocol de colaborare realizat între I.G al Jandarmeriei Române şi AGVPS, nr. 3359, este singura asociaţie care are dreptul, împreună cu Jandarmeria Română, să facă controlul pe toate cursurile de apă colinare, de şes, de munte care nu au un regim special, inclusiv lacul Colibiţa, pe care le are contractate pentru pescuit sportiv şi recreativ.
De ţinut minte ca toţi pescarii să intre în legalitate respectând normele în vigoare, iar pentru detalii să se adreseze la sediul AJVPS B-N.

Comentarii

28/02/17 14:56

E nevoie obligatorie ca acesti oameni sa respecte aceste regulamente pentru ca avem parte de foarte mult braconaj in zilele noastre !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5