Nu mai puţin de 11 grădiniţe şi şcoli din Bistriţa-Năsăud s-au înscris în programul Patrula de reciclare. Vezi cum îi puteţi susţine!
Echipe de profesori și copii din aproape 500 de grădinițe, școli și licee din țară s-au înscris în cea de-a VIII-a ediție a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Judeţul Bistriţa-Năsăud este reprezentat de 11 şcoli şi grădiniţe din Sângeorz Băi, Beclean, Bistriţa, Şieuţ şi Spermezeu. Este vorba despre două grădiniţe din Beclean, CSEI Nr. 1 Bistriţa, CM „Andrei Mureşanu” Bistriţa, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistriţa, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa, Liceul Creştin Logos, Şcoala Gimnazială Şieuţ, Grădiniţa cu Program Prelungit Sângeorz Băi, Şcoala Gimnazială Spermezeu. Puteți sprijini aceste școli predând la reciclare aparate electrice vechi sau defecte de orice fel, până la 31 august 2019.
Profesorii și copiii vor încerca să depășească performanța ediției precedente, când, datorită acțiunilor Patrulelor de Reciclare, în România au fost colectate 1.100.000 kg de deșeuri electrice. Tinerii voluntari au șanse să stabilească un nou record, dacă vor fi susținuți de oamenii și organizațiile din județul lor. Instituțiile publice, firmele și orice alte organizații care înțeleg cât de important este să contribuie la colectarea DEEE dar și la performanțele copiilor din Patrula locală pot scăpa de orice fel de deșeuri electrice în beneficiul școlilor participante.
Aparatele electrice vechi și defecte mici, bateriile uzate și becurile arse pot fi duse la punctele de colectare din proximitate, care se găsesc cu ajutorul hărții interactive.
Aparatele electrice și electrocasnice mari sunt preluate în mod gratuit direct de la domiciliul sau sediul celor care doresc să se debaraseze de ele – cetățeni, firmele, instituții și alte organizații.
Ei trebuie doar să sune la TelVerde 0800 444 800 sau să completeze formularul de comandă pe www.patruladereciclare.ro/recicleaza.
Persoanele juridice care casează aparatele electrice din gestiune în cadrul programului beneficiază de preluarea gratuită a acestora, cu toate documentele necesare. Prin acest gest, companiile și instituțiile acordă un sprijin substanțial echipei locale de elevi și obțin statutul de Suporteri ai Patrulei de Reciclare.
Conform legilor europene pe care ni le-am asumat, până în 2020, România trebuie să recicleze 45% din cantitățile de deșeuri de echipamente electrice și electronice vândute, în medie, în ultimii trei ani. Începând cu anul 2021 procentul va fi de 65% din cantitățile de aparate electrice puse pe piață. Dacă nu atingem aceste ținte, riscăm să plătim amenzi ce pot ajunge până la 124.000 de euro pentru fiecare zi de neconformitate, ce vor fi plătite din buzunarul fiecăruia dintre noi.
Citiţi şi:
- CŞEI nr. 1 Bistriţa, cea mai activă patrulă de reciclare. CN Andrei Mureşanu a colectat cea mai mare cantitate de baterii
- Mesaje ecologiste puse în scenă de Patrula de Reciclare de la CSEI 1 Bistriţa
- 1-19 octombrie: Patrula de Reciclare a deschis înscrierile în cea de-a VIII-a ediție, „Ediția Suporterilor”
- CSEI nr. 1 Bistriţa are cea mai activă Patrulă de reciclare. CN „Andrei Mureşanu” a colectat cele mai multe baterii
- CSEI 1Bistriţa are cea mai activă patrulă de reciclare. „Andrei Mureşanu” a colectat cea mai mare cantitate de baterii. Fii suporterul lor!
Adaugă comentariu nou