CŞEI nr. 1 Bistriţa, cea mai activă patrulă de reciclare. CN Andrei Mureşanu a colectat cea mai mare cantitate de baterii

Poţi să predai deşeurile electrice pentru a le ajuta în competiţia naţională!

         Nu mai puţin de 98 de grădinițe, școli și licee au câștigat  premiile locale la Ediția a VIII-a („Ediția Suporterilor”) a Patrulei de Reciclare. Sunt voluntarii de top care și-au mobilizat comunitățile să trimită la reciclare cantități-record de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

         La nivelul judeţului nostru, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, prodfesor coordonator Teodora Popescu, a câştigat titlul de „Cea mai activă patrulă”, iar Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, prof. coordonator Alincuţa Preda, a colectat cea mai mare cantitate de baterii.

La Ediția 2018-2019 a programului au participat, în toată țara, 485 de unități de învățământ înscrise ca Patrule de Reciclare și 150 de Școli-Suporter, care își ajută colegii. Cantitatea totală de deșeuri electrice care s-a colectat în România datorită profesorilor și elevilor voluntari din programul Patrula de Reciclare (de la debutul său din 2011), atinge un nou record – 6 milioane de kilograme!   

Reacția comunităților la apelurile Patrulelor a început să se concretizeze în cantități importante de aparate electrice casate. Din luna septembrie 2018 până acum, în iunie 2019, în cadrul programului au fost trimise la reciclare peste 2.600.000 kg de aparate electrice defecte. Este cea mai mare cantitate strânsă într-un interval similar, până acum, și ne-a făcut să depășim recordul de 6.000.000kg colectate în total. Acest lucru ne confirmă că programul nostru face o diferență în educația de mediu, în comunitate și în felul cum oamenii privesc responsabilitatea socială. Ne bazăm pe voi să mergem mai departe, împreună!” a declarat Andreea Idriceanu Calev, Communication Manager al Asociatiei RoRec.
 

Ediția nu s-a încheiat, ba dimpotrivă, intră în etapa decisivă pentru premiile naționale! Premiile naționale vor fi acordate echipelor locale care vor reuși să contribuie la colectarea celor mai mari cantități DEEE/locuitor.

Pe perioada verii vor conta deșeurile electrice predate la reciclare de către cetățeni, firme, companii și instituții, în beneficiul copiilor din program. Cei care doresc să ajute elevii se pot debarasa de aparatele electrice și electronice, becurile arse și bateriile consumate simplu și gratuit. Ei pot comanda preluarea aparatelor mari, de la sediu sau domiciliu, la TelVerde 0800 444 800 sau completând formularul online. Astfel, unul dintre cele mai ample și de durată programe de educație de mediu din România continuă cu noi performanțe la care suntem invitați să contribuim, fiecare dintre noi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5