Numai Doamne-Doamne şi-un pic de ... Chavez

Ne-am obişnuit, din păcate, să luăm în derîdere unele ştiri mai „năstruşnice”. Iar aceasta pentru că nici „externaliştii” noştri nu apasă decît pe acele pedale ce nu aduc nici un fel de atingere jugului de fier. Aşa că, doar le mai ... scapă. Nu care cumva să-i deranjem pe „aliaţi” deoarece mintenaş strîmbă din nas. Chit că, domniile lor ne altoiesc fără de nici un pardon de cîte ori se iveşte ocazia. Cum a fost de-o pildă cu flacăra violet la care ne-au perpelit, şi de-o parte, şi de alta de Atlantic. Bravo lor şi halal să ne fie nouă, din pricină că, de mai bine de două decenii ne-am luat în serios numai poziţia şi starea de preş.

Aşa se face că, în treacăt şi mai mult în zeflemea am putut auzi despre o declaraţie a preşedintelui în funcţiune al Venezuelei, Hugo Chavez, care, precum orice antiamerican autentic ce este, nu s-a sfiit să acuze faptul că, actualul dezastru prin care trece statul caraibian Haiti, nu e altceva decît, opera malefică a armiei SUA, pusă pe „şotii experimentale” nu doar în vederea cuceririi respectivei republici, ci şi o repetiţie, cu o bătaie ceva mai lungă, ce vizează, lecţia pe care yankeii o pregătesc întru predare, iranienilor.

Şi care, aşa după cum bine se cunoa;te, nu mai poate intra la cazuistica excepţiei, din foarte multe pricini, dar mai cu seamă, antecedente. Ce se referă, aşa, într-o enumerare aleatorie, de la războaiele din Coreea şi Vietnam, Iugoslavia şi Irak, pînă la întreaga tevatură a tragerii şi retragerii „Cortinei de Fier”, ala-bala-portocala revoluţiilor portocalii, albirea continentului negru, etc s.a.m.d. Dar deopotrivă, marea cacialma a Turnurilor Gemene, ca şi ceea ce a urmat la capitolul terorism planetar şi, fă-te că nu mă găseşti, ce continuă cu osîrdie, pe seama lui Osama.

În fond de la Pearl Harbor şi pînă la zi, marele jandarm şi-a făcut de cap, cînd şi pe unde a vrut muşchii lui, în numele unor sintagme, ce s-au dovedit a fi - nu democraţie şi drepturile omului - ci înainte de orice, rapt de resurse. În special energetice, dar şi de minereuri de metale rare, necesare dezvoltării şi menţinerii primatului în domeniul armamentului şi a cuceririi spaţiului terestru, circumterestru şi extraterestru. Concomitent cu asigurarea unui nivel de trai pentru carnea de tun, dar şi a păturilor superpuse, care să nu cîrâie prea mult în frontul pentru „salvgardarea păcii” de către ... „garantul ei”. Pe bună dreptate, suficienţi de mulţi observatori s-au întrebat, dacă de-o pildă Kuveitul era mare cultivator de morcovi, interveneau yankeii?, sau dacă în Kosovo n-ar exista aproape o treime din rezervele mondiale de petrol şi nikel, aceiaşi „războinici ai luminii” şi-ar fi pus pielea la saramură?

În atare condiţii, de unde interesul pentru noua „ispravă” din Caraibe? Că ameninţarea „rachetelor sovieto-cubaneze” nema, sărăcie cît cuprinde, mai multe belele cu hrănitul înfometaţilor decît ghişeful cu organe ale excedentului de tinereţi haitiene. Şi totuşi, din cîte zic „gurile rele” a fost vorba de o agresiune de un alt gen. Respectiv, prin provocare de „dezastre naturale” majore. Precum declanşarea cutremurului cu înaltă magnitudine, la punct fix şi plasat, cam mintenaş sub rădăcinile ierbii. Drept urmare, nici măcar nu a mai fost nevoie de o declaraţie formală de război, iar puşcaşii marini au venit cu căştile de luptă bandajate în cununi de laur şi încărcătoarele pistoalelor mitralieră, armate cu ouă de hulubiţă.

Dincolo însă de aceste, hai să le spunem, speculaţii – ceea ce se poate numi cireaşa de pe tort, concomitent cu, bomboana pe colivă – constă în faptul că, nimeni altcineva nu a fost încredinţat cu monitorizarea fenomenului haitian decît armata SUA. Şi la fenomenele seismologice s-a făcut expres referire, nu la supravegherea ajutorării sinistraţilor şi alte asemenea aspecte de rutină. În consecinţă, pute, al dracului de pestilenţial, toată tărăşenia.

Sigur că fasoliştilor, din categoria cîrtitorilor pupători doar în trei litere, le vor mirosi cele scrise, ca o nouă găselniţă a teoriilor ocultei mondiale şi conspirativităţii. E treaba lor. Numai că, pînă în momentul de faţă nu s-a făcut vorbire despre nici o candamnare a şmecherilor care au fabricat criza financiară mondială, nici a celor ce au minţit vizavi de armele nucleare irakiene şi alte alea, ci dimpotrivă, despre adularea , ba chiar de premierea lor. Ca atare, noi, din care pricină n-am avea voie să spunem că: doar Doamne-Doamne ştie cu precizie totul despre Proiectul HAARP, ca nouă armă geofizică a mileniului trei, iar Chavez se poate apropia de un anume adevăr. Cît despre sintagma: şi tăcerea e un răspuns, de ce ne-am mai răci gura ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5