O altă faţă a echipei

Gloria Bistriţa – FC Timişoara 0-0

Sâmbătă, stadionul municipal a fost în mare sărbătoare. Prezenţa celor aproximativ 5000 de suporteri, mulţumiţi de jocul frumos prestat de elevii lui Şumudică, a fost răsplătită din plin. Cu siguranţă că noi ne-am fi dorit victoria, dar am jucat cu o echipă pretendentă la titlu cu jucători foarte valoroşi. Am văzut o altă faţă a echipei. Un antrenor care ştie multe, care a fost un mare jucător şi mai ales cu poftă nebună de gol, de aici „Şumi gol”.

Dacă luăm pe compartimente, ne dăm seama că defensiva a fost la mare înălţime. Un Albuţ care a închis poarta încă din primul minut la intervenţiile spectaculoase, fiind totodată cel mai bun de pe teren. Năstase, turnul de control, amintindu-ne căci cu ani în urmă juca pe terenurile din cupele UEFA. Ciucă a fost exact ce îşi doreşte un antrenor, fiind mereu prezent la duelurile aeriene câştigate în totalitate. Am văzut un altfel de Homei, mai incisiv şi sigur pe el, faţă de turul campionatului. Cât despre Velcovici, un piston de bază al echipei care aleargă tot terenul cu folos. Cât despre Hora, nu a făcut mare brânză, dar sperăm să-şi revină la următoarele etape, alături de Coroian, şi el în aceeaşi postură. Transferurile cu mare precizie şi cu bani puţini dau roade la Gloria, aici amintim şi epoca Sabău, făcând din jucători necunoscuţi speranţe ale fotbalului românesc. Ze Rui ne aminteşte de Cămătaru, un jucător de travaliu ducând în spate întreaga echipă, fiind totodată un bun şuteur şi, de ce nu, un bun dribleur. Ultimul, dar nu cel din urmă, Moraes, un adevărat motor al echipei, amintindu-ne de Sabău, făcând slalom printre jucătorii bănăţeni, fiind aplaudat la scenă deschisă de cei prezenţi la joc.

Antrenorii celor două echipe au trimis în teren următorii jucători:

GLORIA: Albuţ, Homei, Năstase, Ciucă, Velcovici, Coroian, Mureşan, Hora (min. 68 Keita), Băjenaru (min.79 Petre), Ze Rui (min.90 Săceanu), Moraes. Antrenor – Marius Şumudică.

FC TIMIŞOARA: Pantelimon, Bonfim, Luchin, Nibombe, Sepsi, Alexa, Chiacu (min.55 Bourceanu), Kozak (min.33 Mejia), Goga, Parks (min.70 Cl.Ionescu), Magera. Antrenor – Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Moraes, Coroian, Velcovici, Nibombe, Parks, Chiacu şi Alexa.

Arbitrii partidei: Alexandru Deaconu – Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzică şi Bogdan Hanceriuc.

Declaraţii după joc: Marius Şumudică – „A fost o partidă bună pe care puteam să ne-o adjudecăm, putând obţine victoria atât noi cât şi Timişoara. În prima repriză au avut două situaţii de gol prin Parks pe două greşeli individuale, dar şi noi puteam marca. Este un rezultat echitabil. Îi felicit pe jucătorii mei pentru atitudinea şi modul în care au luptat. Dacă vor continua pe aceeaşi linie, avem şanse reale de a evita retrogradarea. Sunt mulţumit de public, care a venit în număr destul de mare şi a apreciat jocul echipei”.

Ioan Ovidiu Sabău – „Gloria a încurcat mai multe echipe bune, nu întâmplător a avut rezultate pozitive cu Steaua, Dinamo sau Rapid. Am început bine, am avut două ocazii mari, dar şi ei au avut situaţii. Prima repriză, ca şi iniţiativă, ne-a aparţinut, iar în partea a doua au fost ocazii, ei ne-au surprins mai ales în zona centrală. Este un rezultat echitabil, noi trebuie să punem la punct câteva lucruri, concentrarea, calitatea în faţa porţii. Nu mă aşteptam să pierdem două puncte, am venit să înscriem şi să câştigăm”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5