O lecţie de prostie!

Citesc în „Adevărul de seară”, din 16.03.2011, că dl. Csibi Barna din Miercurea Ciuc, liderul „gărzii secuieşti”, citez: „l-a judecat pe Avram Iancu şi l-a condamnat la moarte”, aceasta printr-o păpuşă spânzurată în Piaţa din Miercurea Ciuc, de ziua naţională maghiară! Csibi a declarat că face o lecţie de istorie şi să facă public faptele moţilor, conduşi de Avram Iancu, care au măcelărit populaţia ungurească de femei şi copii şi astfel Avram Iancu a fost „măcelarul” care a schimbat astfel „structura etnică a Ardealului”!

Doamne, ce aberaţii pot ieşi dintr-o minte bolnavă, a unui „proaspăt istoric”, care uită că la acea dată secuii nici nu erau unguri, ci făceau parte ca naţiune separată în „Unio trium nationum” (unguri, saşi şi secui!).

Dl. Csibi inventează date istorice şi uită altele:

1. În Austro-Ungaria puterea o avea poliţia şi armata acelui stat, compusă din unguri şi austrieci, NU din români! Românii la 1848 se răsculaseră pentru a primi drepturile minime pe care grofii unguri le refuzau. Românii au fost în mod constant sub teroare de maghiarizare şi de exterminare, NU ungurii! Ce putea face Avram Iancu să schimbe componenţa structurii etnice, când el nu avea nicio putere? Moţii se apărau pentru că fuseseră atacaţi aşa se apărau românii din Transilvania, doar pentru că NU AVEAU DREPTURI, deşi, şi înainte de 1848 şi după, românii erau MAJORITARI ÎN TRANSILVANIA!

Revoluţionarii unguri şi români de la 1848 au fost învinşi de armata austro-ungară şi aliată cu cea ţaristă! Iar Kossuth a fugit în Turcia, când la 1./13.08.1849 revoluţionarii unguri au fost învinşi!

Sper că dl. ministru al Culturii, Kelemen Hunor, tot un secui, a luat atitudine aspră împotriva ofensei aduse eroului român Avram Iancu, din partea acestui şovin secui, care trăieşte nu în Europa, ci în imaginaţia lui! Oare de 1 Decembrie, Ziua Naţională a Românilor, dacă un asemenea gest ar fi făcut de un român contra lui Kossuth ce ar zice Csibi? Numai că românii au rămas ultra îngăduitori faţă de conaţionali, dovadă că avem şi acum şi în cei 20 de ani, miniştri unguri, directori de întreprinderi unguri, actualmente directorul radiodifuziunii ungur, parlamentari unguri şi, în plus, se îngăduie dubla cetăţenie, ceea ce în Germania, Franţa etc. NU se acordă decât în cazuri speciale: la refugiaţii din comunism. Oare când vor lua miniştrii şi parlamentarii unguri din România atitudine împotriva acestor otrăviri ale colaborării româno-ungare?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5