„O, Măicuţă Sfântă”- Concert de pricesne, cu artişti îndrăgiţi, realizat de cotidianul Răsunetul, la 30 de ani de apariţie

Marcăm 30 de ani cu primul ziar din viaţa bistriţenilor, cotidianul Răsunetul. Vor fi o serie de evenimente până la finalul anului. Primul, unul de rugăciune şi cântece de strană a avut loc la Biserica Militară din Garnizoana Bistriţa. În concertul "O, Măicuţă Sfântă" cuvintele de suflet ale preoţilor s-au împletit cu pricesne şi rugăciuni cântate de artiştii noştri. Mulţime de credincioşi au participat la evenimentul menit să ne apropie şi mai mult de însemnătatea momentelor în care Fecioara Maria se înalţă la Ceruri, stând de-a dreapta tronului lui Dumnezeu.
Cuvinte de învăţătură au rostit protopop pr. Alexandru Vidican, pr. militar Cristian Marţian, pr. Vasile Beni, presărate cu pricesne aduse de îndrăgiţii artişti Domnica Dologa, Mărioara Precup, Dorina Oprea, Leontina Pop, Oana Matei, Anuţa Motofelea, Alina Ceuca, Paul Ban. Gazdă a fost părintele militar Cristian Marţian. Dacă pe chipul credincioşilor au curs lacrimi, dacă biserica Armatei a fost plină înseamnă că evenimentul realizat de Menuţ Maximinian, manager Răsunetul, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Bistriţa a fost cu adevărat balsam pentru sufletul bistriţenilor. În final toată biserica a cîntat: “O, Măicuţă Sfântă te rugăm fierbinte, / să ne-asculţi de-a pururi marea rugăminte / Nu lăsa, Măicuţă, să pierim pe cale,/ Căci noi suntem fiii lacrimilor tale.”
Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului” înalţă suflete de pe Pământ la Cer, aducându-le speranţă, pace şi mângâiere duhovnicească. La eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Vasile Puica. Concertul a fost preluat de AS TV ( duminică de la ora 14) şi Radio Someş( marţi de la ora 16).
Încheiem cu cea mai frumoasă poezie dedicată Maicii Domnului este scrisă de poetul naţional Mihai Eminescu: „Crăiasă alegându-te, / Îngenunchem rugându-te, / Înalţă-ne, ne mântuie / Din valul ce ne bântuie; / Fii scut de întărire / Şi zid de mântuire, / Privirea-ţi ado¬rată / Asupră-ne coboară, / O, Maică prea curată / Şi pururea fecioară, / Marie!”.
Vor urma concerte de muzică populară, lansări de carte, întâlniri cu cititorii. Suntem cei care am rezistat print şi online într-o lume în continuă schimbare. Vă mulţumim pentru că aţi fost cititorii noştri fideli !

Comentarii

09/08/19 15:18
Toni

Inafara de poezia RUGĂCIUNE, Eminescu mai are o frumoasă poezie dedicată Maicii Domnului, intitulata RĂSAI ASUPRA MEA:

Răsai asupra mea, lumină lină,
Ca-n visul meu ceresc d-odinioară;
O, maică sfântă, pururea fecioară,
în noaptea gândurilor mele vină!

Speranţa mea tu n-o lăsa să moară,
Deşi al meu e un noian de vină;
Privirea ta de milă caldă, plină,
îndurătoare-asupra mea coboară.

Străin de toţi, pierdut în suferinţa
Adâncă a nimicniciei mele,
Eu nu mai cred nimic şi n-am tărie,

Dă-mi tinereţea mea, redă-mi credinţa
Si reapari din cerul tău de stele
Ca să te-ador de-acum pe veci, Marie!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5