O muscă l-a dus pe aghiotantul lui Hitler…pe frontul din Est

Fritz Darges a fost aghiotantul lui Adolf Hitler vreme de cinci ani. Se distinsese pe frontul de vest, în luptele din Franţa, ajungând la gradul de obersturmbanfuhrer (locotenent- colonel) şi fiind distins cu „Crucea de cavaler a Crucii deFier”, mai mică doar cu o treaptă faţă de cea mai înaltă distincţie a Reichului, pe care o primise doar Herman Goring. Toate până-ntr-o zi de iulie a anului 1944. Erau la Rastenburg, în „Vizuina lupului”, unde se ţinea o şedinţă a marelui comandament german. Se examinau hărţile câmpurilor de luptă, situaţia fiind cu fiecare zi tot mai gravă, încât erau cu toţii foarte îngrijoraţi. Deodată, pe fereastră intră o nevinovată şi banală…muscă. Hitler îi ceru lui Fritz Darges: ”rezolvă situaţia asta!”

Vrând să destindă atmosfera, aghiotantul spuse că ”întrucât musca este o zburătoare, misiunea asta ar trebui să-i revină comandantului forţelor aeriene, herr Nicolaus Below.” Hitler, cufundat în hărţile de stat major n-a gustat gluma, s-a înfuriat foarte pentru neexecutarea ordinului şi pe loc a urlat: ”Imediat pe frontul de est!”

Ajuns pe front, Fritz Darges a condus o unitate de tancuri, regimentul 5 SS de Panzere, făcând minuni de bravură. A spart frontul rusesc într-o zonă a Frontului de nord, a distrus o unitate de-a lui Stalin, a distrus 4 tunuri de 122 mm, 4 mitraliere de 76 de mm şi 12 camioane, iar la puţină vreme, 30 de tancuri sovietice. Pentru neobişnuitul său curaj, a primit „ Crucea de cavaler” .

A scăpat de toate ororile finalului de război şi după ce s-a aşternut pacea, nu s-a mai auzt de el. Pare-se a vândut maşini. Toată viaţa a avut un respect total faţă de cel căruia i-a fost cinci ani aghiotant- Fuhrerul: „A fost cel mai genial om care a trăit vreodată pe pământ”- se confesează el într-o carte interesantă despre Conducător şi viaţa sa particulară, ca unul ce-i organiza timpul liber şi se ocupa de problemele financiare când plecau în străinătate. „Trebuia să fiu prezent oricând Fuhrerul avea nevoie de mine.” El relatează fapte inedite, între altele că între el şi sora Evei Braun, Grettel a existat o simpatie puternică, însă gândul că s-ar putea afla că râvneşte a deveni ruda lui Adolf Hitler îl umplea de nelinişte. Nu-şi punea capul în primejdie de moarte? Astfel, pasiunea lui a rămas doar la faza platonică. A murit la vârsta de…96 de ani, cu părerile neschimbate, de adorator al celui ce a dus Germania şi Europa în prăpastie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5