O nouă experiență de învățare ERASMUS la Școala Profesională "Tiberiu Morariu” Salva prin intermediul proiectului "UNESCO BRIDGES”
Școala Profesională ,,Tiberiu Morariu” Salva, jud. Bistrița-Năsăud anunță faptul că începând cu data de: 1.08.2024, este implicată în calitate de partener în proiectul Erasmus + ,, Unesco Bridges”, parteneriat strategic de cooperare, de mică anvergură, implementat pe o perioadă de 24 de luni în colaborare cu parteneri europeni din Franța, Italia și Slovacia.
Coordonatorul proiectului este școala franceză, Groupe Scolaire St. Pierre, Courpiere iar partenerii externi sunt: Instituto Compresive Barbera, Caccamo, Italia, Zaklatna skola s materskou skolou Bardejov, Slovacia și instituția noastră: Școala Profesională ,,Tiberiu Morariu” Salva.
Proiectul își propune conștientizarea elevilor, profesorilor și a comunităților locale asupra importanței siturilor Unesco iar comuna Salva este mândră de statutul primit ca localitate prin care trece Limesul roman, acesta fiind declarant recent site Unesco. Promovarea tradițiilor locale, a istoriei și culturilor, a bogățiilor naturale și culturale din fiecare țară sunt printre obiectivele propuse în cadrul acestui parteneriat strategic. Vor fi desfășurate mobilități cu elevii din ciclul gimnazial în țările partenere, vor fi desfășurate activități de promovare a siturilor Unesco, din localitățile școlilor partenere, vor fi realizate produse comune în limbile partenerilor, pentru dezvoltarea competențelor civice și promovarea turismului sustenabil.
În instituția noastră activitățile din cadrul proiectului, au debutat prin marcarea Zilei Păcii, 21 septembrie 2024, Zilei Limbilor Europei, 26 septembrie 2024, Zilei Vârstnicilor, 1 octombrie 2024, prin crearea de afișe, de clipuri video, de film testimonial despre copilăria bunicilor în satul transilvan postbelic. La realizarea acestor activități, și-au adus aportul și sprijinul, doamna director prof. Romana Iulia Fetti și prof. lb. franceză, Nicoleta Buga. De asemenea, elevii din ciclul gimnazial, realizează logo-uri ale proiectului pentru concursul internațional de logo, utilizând diferite tehnici plastice dar și tehnici digitale oferite de instrumente asociate cu A.I.
Instituția noastră se pregătește pentru derularea mai multor videoconferințe cu partenerii externi ai proiectului prin intermediul paltformei ESEP, eTwinning, realizarea unui webinar internațional cu valorizări și diseminări din activitățile Erasmus+ derulate în instituția noastră în colaborare cu ANPCDEFP România, ISJBN și Proiect Merito, focus-grupuri, prezentări pe tema impactului proiectelor Erasmus+ derulate în instituție, lansarea produsului final al anului III de Acreditare, Ed. Școlară, toate aceste activități și multe altele planificate vor fi realizate, în perioada 14-18 Octombrie 2024 delcarată de instituția noastră săptămâna Școala Altfel, pentru marcarea la nivel European a Zilelor Erasmus+, ediția 2024.
Școala noastră este mândră de obținerea începând din acest an școlar a patronatului Unesco pentru promovarea tradițiilor locale și a Limesului roman care traversează localitatea, din partea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, și-și propune pentru viitor realizarea de activități de conștinetizare, promovare și valorizare a sit-ului istoric Mocirla-Limesul roman, în vederea obținerii statutului de Școală Unesco
Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației. Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea
Citiţi şi:
- Ziua Eroilor, marcată de elevii şi dascălii Şcolii "Tiberiu Morariu" din Salva, alături de comunitatea locală
- La mulţi ani, prof. Romana Fetti, director la Școala Profesională "Tiberiu Morariu" Salva!
- Experiență de învățare în Cehia în acreditarea Erasmus+
- Concertul de Crăciun "După datini, colindăm", la Biserica Ortodoxă Salva
- Inspector școlar general Cristi Nicula: Șase proiecte depuse, pentru finanțare europeană, pentru stagiile de practică ale elevilor din învățământul profesional și tehnic! Felicit directorii unităților de învățământ!
Adaugă comentariu nou