O tânără poetă din Bistrița a luat două premii la Festivalul de Literatură „Vasile Lucaciu”

         În 3 și 4 decembrie 2022, a avut loc a XXII-a ediție a Festivalului de Literatură „Vasile Lucaciu” din Cicârlău, Maramureș, cu susținerea Consiliului Local și a Primăriei comunei Cicârlău (primar Sorin Lupșe). Organizator secundar: Cenaclul literar „Vasile Lucaciu”, președinte pr. Gheorghe Pop.

         Juriul, format din Olimpiu Nușfelean (director al revistei Mișcarea Literară din Bistrița - președinte), Daniel Săuca (redactor-șef al revistei Caiete Silvane din Zalău), Mircea Arman (redactor-șef al revistei Tribuna din Cluj-Napoca), Virgil Mihaiu (redactor al revistei Steaua din Cluj-Napoca), Gheorghe Pârja (redactor-șef al revistei Nord Literar din Baia Mare) și Nicolae Goja (membru al cenaclului), a acordat premii pentru 8 concurenți dintre cei 66 care au trimis creații literare în concurs, după cum urmează:

         Premiul Festivalului „Vasile Lucaciu” și al revistelor Steaua și Mișcarea Literară: Cătălina Steriu, prozatoare din București;

         Premiul I (poezie) și al revistei Steaua: Elena Ciotmonda (Bistrița);

         Premiul al II-lea (poezie) și al revistelor Caiete Silvane și Mișcarea Literară: Nicoleta Șimon (Brașov);

         Premiul al III-lea ex aequo (poezie) și al revistei Nord Literar: Mihaela Ungureanu (București) ;

         Premiul al III-lea ex aequo (poezie) și al revistei Poesis: Andreea Prisăcaru (Medgidia);

         Premiul I (proză) și al revistei Tribuna: Mihaela Băluță (Satu Mare);

         Premiul al II-lea (proză) și al revistei Caiete Silvane: Andrei Ungureanu (Cisnădie-Sibiu);

         Premiul al III-a la proză nu s-a acordat;

         Premiul revistei Răsunetul Cultural din Bistrița: Elena Ciotmonda (pentru proză).

         Premiul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Populare „Liviu Borlan”, Maramureș: Mihaela Băluță din Satu Mare, pentru proză ;

         Premiul Primăriei Cicârlău, pentru poezie: Flavia Foltoș (Baia Mare).

         Elena Ciotmonda a candidat la ambele secțiuni de concurs. Ea este membră a cercului de creație literară de la Palatul Copiilor din Bistrița.

         Premiile au constat în diplome, publicarea în revistele participante și în cărți despre Maramureș oferite de Biblioteca Județeană Petre Dulfu, Muzeul de Istorie, Centrul pentru Promovarea Culturii Populare „Liviu Borlan” și Editura Eurotip. Primarul Sorin Lupșe a înmânat premiile în bani: 500 lei pentru premiul festivalului, 400 lei premiul I, 300 lei premiul II și 200 lei premiul III, pentru fiecare secție de concurs.

         În sala de ședințe a Consiliului Local, au expus tablouri trei artiști plastici din Cicârlău: Vasile Jurje, Nicolae Pop și Dumitru Robaș. Bibliotecara Maria Gârbe a prezentat cărțile scriitorilor și autorilor din Cicârlău (peste 100 la număr). Dorel Macarie a susținut un recital de poezie din recenta sa carte Spleen în Ardealul de Nord. Scriitorul și filosoful Ion Papuc, colaborator al revistei Convorbiri Literare din Iași, stabilit recent în Cicârlău, a vorbit despre Vasile Lucaciu ca filosof tomist. La finalul manifestării, membrii juriului și concurenții au citit din creațiile proprii.

(N. Goja)

 

Comentarii

08/12/22 21:29
goja nicolae

multumesc frumos

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5