O vedetă tv a colindat judeţul. Vezi ce a primit la masa de Crăciun

Unul dintre cei mai îndrăgiţi promotori ai tradiţiilor a colindat judeţul. Prieten apropiat al zonei noastre, punând în scenă multe din jocurile de aici, Marin Barbu, cunoscut sub nemele de Nea Marin, cel care pune cu nuiaua la treaba vedetele în emisiunile de pe Antena 1, împlinind vise, a fost prezent în ceas de sărbătoate la Salva, acasă la Virginia Linul, cea care i-a asigurat costumaţia la spectacolele de televiziune. Nea Marin s-a ales nu doar cu o cămaşă frumoasă şi o curea de piele, dar şi cu o masă ca pe la noi.
"Mos Crăciun a venit si la Nea Marin cu straie noi, iar masa a fost un meniul tradițional cu slănină, brânză, jumeri, ceapa, sarmale si carnati si bineinteles pită de casă" ne spune Virginia Linul.
În această perioadă casa ei de la Salva a fost căutată de zeci de colindători, dar şi de televiziuni, interesate cum se împodobeşte un brad tradiţional. Simbol al nemuririi, bradul este împodobit cu darurile naturii. La ceremonie, s-a strâns toată familia. Globurile sunt cusute manual şi sunt împodobite cu mărgele. Tehnica nu este una uşoară. La globuri se coase, nu ca la cămaşă, se coase, după fiecare mărgică bagi acul, întâi înşiri mărgele pe ac, apoi bagi acul pe mărgică şi apoi legi să aibă ciucuri în jos

imagini aici:
http://observator.tv/eveniment/cum-se-impodobeste-traditional-un-brad-de...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5