Oare cluburile din Bistriţa cât sunt de sigure ? 27 de persoane au murit și 162 au fost transportate la spital după incendiul de la clubul Colectiv din Capitală

sursa agerpres.ro

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.


UPDATE ORA 03.52 Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal în cazul incendiului de la clubul Colectiv

Procurorul venit la locul incendiului de la clubul Colectiv din Capitală a precizat, sâmbătă dimineață, că la Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a deschis deja un dosar penal, iar în cursul acestei zile, la sediul Institutului de Medicină Legală (IML), se va desfășura procedura de identificare a victimelor.

"S-au stabilit 27 de victime decedate, urmând să vedem ce se întâmplă cu cei transportați la spital. În cursul zilei de azi, la sediul IML, se va desfășura procedura de identificare a victimelor. Cauzele evenimentului nu vi le putem comunica. Nici noi nu suntem în posesia acestora la acest moment. Se va efectua cercetarea la fața locului, audierea administratorului și a persoanelor care întrețin și administrează acest local. La Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a deschis deja un dosar penal. La acest moment, suntem într-o fază incipientă, nu vă putem comunica încadrarea juridică", a spus procurorul Rareș Stan. 


UPDATE ORA 03.24 Raed Arafat: Zeci de mașini de intervenție mobilizate pentru accidentul din Capitală; o tragedie fără precedent

Incendiul de vineri seară în urma căruia 27 de persoane și-au pierdut viața reprezintă o tragedie fără precedent, care a generat o intervenție fără precedent, fiind mobilizate 28 de mașini ale serviciului de ambulanță, a declarat, sâmbătă dimineața, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, prezent la Spitalul Floreasca.

"O tragedie de care cu toți ne aducem aminte a fost Giulești. Dar aici, ca număr, ca forțe mobilizate, pentru că vorbim de 156 de oameni, personal ISU, de colegii care au venit de la Floreasca, zeci de persoane de la serviciul de ambulanță, 28 de mașini de prim ajutor, două mașini de terapie intensivă mobilă, trei mașini de multiple victime de la nivelul SMURD, plus două unități mobile de primiri urgențe, plus 11 mașini de pompieri, două mașini de descarcerare... Forțe majore au fost dislocate. E o tragedie fără precedent și o intervenție fără precedent, de care niciodată nu vrem să avem parte", a spus Raed Arafat.

El a precizat că au fost puse la dispoziție mai multe numere de telefon, unde pot suna rudele și cunoștințele persoanelor care ar fi putut fi afectate de incendiul care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din Capitală.

"Lumea trebuie să aibă răbdare pentru că aceste numere sunt chiar asaltate, sunt oameni care vorbesc continuu la aceste numere. Nouă ne trebuie oameni care să ne spună că nu a ajuns copilul sau nu a ajuns cunoștința acasă, să știm ce persoane sunt căutate, pentru că majoritatea decedaților și victimelor din spitale încă sunt fără identificare, neavând la ei acte, neavând nimic. Aceste numere au fost puse din dispoziția domnului ministru, pentru care centrul de coordonare al Ministerului de Interne, Centrul Național, a adus oameni care răspund la toate aceste telefoane. Este posibil să fie găsite liniile ocupate, trebuie insistat pentru că se vorbește încontinuu", a mai precizat Raed Arafat.

El a menționat că în acest moment se face o analiză asupra capacității spitalelor, pentru a se stabili dacă mai sunt necesare transferuri de pacienți.

"Decizia rămâne la nivelul spitalului, fiecare spital va decide dacă va solicita ca o parte din pacienți să fie transferați și atunci se pune la dispoziție absolut orice trebuie pentru acest lucru", a completat Raed Arafat.

Acesta a adăugat că, în urma dispozițiilor Ministrului Sănătății, au fost mobilizate mai multe ventilatoare de la spitale care nu sunt de urgență către spitalele care au nevoie de această aparatură.

UPDATE ORA 03.02 MAI: 27 de persoane au murit și 162 au fost transportate la spital după incendiul de la clubul Colectiv din Capitală

Ministerul Afacerilor Interne anunță că 27 de persoane au decedat și 162 de persoane au fost transportate la spital în urma incendiului de vineri seară de la clubul Colectiv din Capitală.

Conform unui comunicat al MAI, remis sâmbătă dimineața AGERPRES, răniții au ajuns la Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Conform MAI, la acest moment, s-a finalizat intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiu, iar zona este securizată de forțele MAI pentru a putea permite procurorilor și echipelor de criminaliști să efectueze cercetarea la fața locului.

"Toate persoanele care necesitau îngrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulanțe și echipaje SMURD la mai multe spitale din București. Precizăm că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenție au ajuns la fața locului la 22.43. La intervenție au fost mobilizate toate forțele MAI, iar la Guvern este monitorizată întreaga situație de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care funcționează 24 de ore din 24", arată MAI.

Gabriel Oprea și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, au fost la Spitalul de Urgență Floreasca, la Spitalul Municipal și la Spitalul de Arși, unde au fost internate 93 de persoane rănite, pentru a se asigura că există capacitatea de intervenție necesară în astfel de situații de criză, arată sursa citată.

UPDATE ORA 02.51 Bogdan Oprița: 56 de răniți au ajuns la Spitalul Floreasca, 14 au fost în stare extrem de gravă

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat că, în urma incendiului de vineri seara de la clubul Colectiv din Capitală, în foarte scurt timp au ajuns în unitatea sanitară 56 de persoane. Dintre acestea, 14 au fost în stare extrem de gravă, cu arsuri pe mai multe părți din corp, fiind duși la terapie intensivă. Două treimi au trecut deja prin chirurgie plastică. O parte dintre răniți au fost transferați la alte spitale.

Printre cei răniți s-au aflat și copii de 14-16 ani, care au fost duși la "Grigore Alexandrescu", a precizat Bogdan Oprița, la Digi 24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a declarat că mai mulți medici au fost chemați de acasă sau de la alte spitale. Potrivit acestuia, 155 de persoane rănite se află în spitalele din Capitală.

UPDATE ORA 02.38 Dragnea: Îi asigur pe toți cei care suferă ca nu voi sta cu mâinile în sân

UPDATE ORA 02.34 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a anunțat, sâmbătă dimineața, că 27 de persoane și-au pierdut viața și 155 sunt internate în momentul de față la diverse spitale din București, în urma incendiului puternic care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din Capitală.

"Ultima informare pe care o avem de la toate spitalele arată că numărul care a fost acum o oră, în spitale, este de 155 de persoane. Bineînțeles, unele dintre ele s-ar putea să plece acasă. Au fost inițial 180. A scăzut numărul, dar rămân pacienții care necesită internare, cu arsuri mari și care sunt într-o stare gravă", a spus Raed Arafat, la România TV.

El a mai precizat că 27 de persoane au decedat, ultima victimă fiind înregistrată la Spitalul Universitar.

A menționat că, în plus față de spitalele ocupate deja, s-au oferit locuri suplimentare la Spitalul SRI, la Spitalul Militar, la Institutul de Boli Cardiovasculare, dar și că s-a mobilizat aparatură de la Spitalul Fundeni către Spitalul Universitar și Spitalul de arși.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, la Digi24, că este posibil ca o parte dintre răniți să fie redirecționați către alte spitale.

"Spitalele din București aveau numărul de pacienți pe care îl au în mod obișnuit. Evident că s-au luat toate măsurile pentru a putea face față acestei situații excepționale. Este posibil să redirecționăm pacienți către alte spitale. (...) În momentul de față se încearcă stabilizarea situației pe spitalele de urgență, unde au fost aduse victime", a spus Bănicioiu. 

UPDATE ORA 01.55 Bănicioiu: Cei care vor să doneze sânge o pot face de sâmbătă dimineață, de la ora 8, la două centre din Capitală.

UPDATE ORA 01.47 Oprea: Am convocat pentru dimineață, ora 7,00, Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a convocat pentru sâmbătă dimineață, la ora 7,00, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, după incendiul din clubul Colectiv din Capitală, soldat cu numeroși morți și răniți.

Oprea a precizat că l-a informat permanent asupra evoluției situației pe președintele Klaus Iohannis.

UPDATE ORA 01.11 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a anunțat că în momentul de față 145 de persoane sunt internate în urma incendiului puternic care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din Capitală.

Astfel, el a spus că la Spitalul Floreasca se află 50 de persoane, în Spitalul de Arși — 27 de persoane, în Spitalul Elias — patru persoane, în Spitalul Militar — patru persoane, în Spitalul Sf. Pantelimon — trei persoane, în Spitalul Județean Ilfov — o persoană, Spitalul Sf. Ioan — nouă persoane, în Spitalul Bagdasar — 24 de persoane, în Spitalul Municipal — 16 persoane, în Spitalul Colțea — șapte persoane.

El a menționat că o parte dintre răniți au ajuns la spitale cu mașini particulare sau cu taxiuri.

"În momentul acesta, o parte dintre aceste persoane, cele care au fost duse cu ambulanțele mai ales, sunt în stare gravă și au necesitat intubația, motiv pentru care a trebuit să relocăm aparate de ventilat pentru spitalele respective", a completat Raed Arafat.

Conform informațiilor furnizate de autorități, numărul morților în urma incendiului se ridică la 26.

El a explicat că în acest moment este instituit planul roșu, o condiție pe care o declară automat ISU și Ministerul de Interne atunci când au loc accidente cu multiple victime, mai ales dacă accidentul are mai multe victime decât capacitatea de primă intervenție. În astfel de situații sunt mobilizate mai multe forțe.

"Sunt foarte multe victime care au ajuns la spital, sunt mulți care au ajuns pe picioare. Este o chestie normală într-o situație de acest gen. Acum am terminat la fața locului, urmează să aranjăm lucrurile la spital, să sprijinim spitalele acolo unde sunt suprasolicitate, să mutăm bolnavi de la spitalele respective la altele", a mai spus el.

Conform MAI, incidentul a avut loc vineri seară, în jurul orei 23,00.

La intervenție au ajuns peste 60 de autospeciale de intervenție (ambulanțe, SMURD, mașini de pompieri, ATVM), precum și echipaje ale ISU București-Ilfov, alături de forțe ale poliției și jandarmeriei. Totodată, la fața locului a fost amplasat un spital mobil aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Incendiul a izbucnit, potrivit martorilor, din cauza unor artificii aprinse în timpul unui concert.

Conform paginii de Facebook a clubului, vineri seară a fost programată lansarea unui album al trupei Goodbye To Gravity. Organizatorii au anunțat și un un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice.

UPDATE ORA 00.59 * Bănicioiu: Din păcate, numărul victimelor este foarte mare și gravitatea arsurilor este pe măsură

UPDATE ORA 00.43 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a anunțat că este disponibil un număr de telefon la care pot suna rudele celor aflați vineri seară în clubul Colectiv din Capitală, unde a avut loc un incendiu puternic. Numărul de telefon este 021.206.92.91.

UPDATE ORA 00.37 Oprea: Sunt 25 de morți, e alarmă generală în MAI, l-am anunțat și pe președintele Iohannis

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat că în MAI este alarmă generală în urma incendiului de la clubul Colectiv din Capitală, în care și-au pierdut viața 25 de persoane.

"Este o mare tragedie. E alarmă generală în Ministerul de Interne. L-am informat și pe președintele Iohannis. Sunt 25 de morți", a spus Oprea, care se află la locul tragediei.

Alte 88 de persoane au fost transportate la spitalele de urgență din București, a anunțat și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Au intervenit 11 mașini de pompieri, 28 de mașini de prim ajutor de la SMURD, 29 de mașini de la serviciul de ambulanță, 2 mașini de terapie intensivă de la SMURD, au fost mobilizați medici și asistenți suplimentar de la Spitalul Floreasca, care au fost aduși aici, 3 mașini de transport multiple victime și două unități mobile de primiri urgențe pentru materiale", a spus Arafat.

Acesta a adăugat că "s-a încercat resuscitarea mai multor victime, din păcate fără succes", din cauza intoxicației cu fum.

"S-au transportat la spitale 88 de persoane cu mașinile SMURD-ului și Serviciului de Ambulanță. Având în vedere numărul mare, chiar dacă sunt arși, împreună cu dl ministru Bănicioiu ne-am consultat și au fost transportați la toate spitalele de urgență: la Floreasca, la Spitalul de Arși, la Spitalul Universitar, la Elias, la Bagdasar, urmând ulterior să fie rearanjați după gravitatea cazurilor. O parte din echipamentele necesare pentru Spitalul de Arși, fiind numărul victimelor mare, a fost relocat de la Spitalul Fundeni la dispoziția domnului ministru al Sănătății", a adăugat secretarul de stat în MAI.

Conform paginii de Facebook a clubului, vineri seară a fost programată lansarea unui album al trupei Goodbye To Gravity. Organizatorii au anunțat și un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice.

UPDATE ORA 00.28 
Iohannis: Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment din Capitală

UPDATE ORA 00.01 Raed Arafat: 18 morți în incendiul dintr-un club din Capitală

Și-au pierdut viața 18 persoane vineri seară în urma unei explozii urmate de un incendiu într-un club din Capitală, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat.

Acesta a precizat, la Digi TV, că la locul tragediei se află numeroase echipaje SMURD, personal de la pompieri și ambulanțe.

El a spus că, "din păcate, numărul persoanelor decedate ne așteptăm să crească".

Ora 23.52 Incendiu puternic la un club din Capitală, victime multiple

Un incendiu puternic a izbucnit vineri seară la clubul Colectiv din Capitală din strada Tăbăcarilor, anunță oficiali ai ISU București.

Potrivit surselor citate, victimele sunt multiple.

Acționează la fața locului șase mașini de stingere și mai multe ambulanțe SMURD.

Ne întrebăm, oare cluburile din Bistriţa, făcute în fel şi fel de beciuri, cât sunt de sigure ? Vedem de multe ori fel şi fel de artificii carte bubuie în cluburi şi la nunţile noastre, chiar lângă miri. Sperăm să nu mai trecem prin astfel de tragedii. Bunul Dumnezeu să dea mângâiere familiilor care aşteptau o altă viaţă pentru copiii lor. Celor plecaţi la cele veşnice să le facă parte de o parte de rai, pentru că prea tineri au mers în lumeqa fără dor. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5