Ocniţa, la loc de cinste în parada de la Alba Iulia

La marea sărbătoare de la Alba Iulia prin care s-a aniversat 100 de ani a regăsirii românilor între aceleaşi graniţe şi sub acelaşi tricolor, judeţul a fost reprezentat în Capitala Unirii de mai multe delegaţii, unele dintre ele în frunte cu primari şi preoţi.
Nu s-a lasat mai prejos nici Ocniţa, unul dintre cei mai vrednici gospodari de aici, Ioan Păcurar, fiind prezent, alături de consătenii lui, la Alba Iulia. A fost însoţit în acest demers de tinerii Alexandru Coman, Andrei Flore, Ovidiu Pop şi Viorel Botai. Toate camerele de televiziune, dar şi fotografii, au surprins prezenţa Ocniţei în frumoasele costume populare, momente ce vor rămâne peste timp ca un omagiu adus înaintaşilor de un grup de români ce au pornit cu inima deschisă şi cu mesaje frumoase din Ocniţa spre Capitala Marii Uniri. „Ceea ce încă ne mai uneşte este doar Sfânta Biserică”, „Românie, ca fiu al tău, îţi urez 100 de sute şi La mulţi ani!”, „După 100 de ani, Ocniţa nu a uitat pe înaintaşii care au înfăptuit Unirea” sunt câteva din mesajele ce au fost duse la Alba Iulia.
De asemenea, delegaţia a purtat în piept conturul hărţii României făcut din tricolor, cu o cruce şi cu mesajul Ocniţa B-N – Alba Iulia.
„Am fost prezenţi la Alba Iulia în costumul naţional şi cu mesaje prin care am cinstit pe înaintaşii noştri care au făcut sute de km pe jos din dragostea de a fi uniţi şi a avea o ţară întreagă”, ne-a declarat Ioan Păcurar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5