Ocniţa pregăteşte mesajele pentru participarea la Centenarul din Alba Iulia

Mai sunt câteva zile până la Marea sărbătoare de la Alba Iulia prin care vom aniversa 100 de ani a regăsirii românilor între aceleaşi graniţe şi sub acelaşi tricolor. Judeţul va fi reprezentat în Capitala Unirii de mai multe delegaţii, unele dintre ele în frunte cu primari şi preoţi.
Nu se lasă mai prejos nici Ocniţa, unul dintre cei mai vrednici gospodari de aici, Ioan Păcurar, pregătindu-şi deja pancardele cu care va fi prezent, alături de consătenii lui, la Alba Iulia. „Ceea ce încă ne mai uneşte este doar Sfânta Biserică”, „Românie, ca fiu al tău, îţi urez 100 de sute şi La mulţi ani!”, „După 100 de ani, Ocniţa nu a uitat pe înaintaşii care au înfăptuit Unirea” sunt câteva din mesajele ce vor fi duse la Alba Iulia.
De asemenea, delegaţia va purta în piept conturul hărţii României făcut din tricolor, cu o cruce şi cu mesajul Ocniţa B-N – Alba Iulia.
„Vom fi prezenţi la Alba Iulia în costumul naţional şi cu mesaje prin care vom cinsti pe înaintaşii noştri care au făcut sute de km pe jos din dragostea de a fi uniţi şi a avea o ţară întreagă. Eu aş fi disponibil şi acum să mă duc pe jos, însă trăim în alte vremuri şi cred că importantă este prezenţa noastră acolo pentru ca generaţiile următoare din Ocniţa să ştie că reprezentanţii lor au participat şi la Centenar”, ne-a declarat Ioan Păcurar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5