Un mesaj de nota 10

Florin Piersic vizitat, acasă, cu bunătăţi de la Ocniţa ! Mesaj emoţionant pentru celebrul artist la spectacolul aniversar !

Actorul Florin Piersic a fost sărbătorit regește la împlinirea vârstei de 83 de ani la Cluj-Napoca, în cadrul unui spectacol omagial la cinematograful care îi poartă numele. La spectacol au asistat peste 800 de persoane. Fanii actorului, dar și personalități ale lumii culturale românești i-au urat marelui actor viață lungă și succese pe mai departe. Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, i-a dedicat lui Florin Piersic și câteva versuri scrise special pentru el.
IOAN AUREL POP, președintele Academiei Române, a transmis: ”Ne luminează viața cu har de actorie, pogoară de pe scenă fărâme de destin, presară printre vorbe fiori de apă vie, ne-ncântă și descântă numindu-se Florin.” Celebru pentru plăcerea de a vorbi, Florin Piersic nu s-a dezmințit nici acum. În cadrul spectacolului, el a recitat poezii, a cântat la pian și a povestit întâmplări din viața sa. La final, toată sala i-a cântat ”La Mulți Ani”, iar pe fațada Cinematografului ”Florin Piersic” a fost proiectat cu lasere mesajul ”La Mulți Ani, Florin Piersic!”. Actorul, născut la 27 ianuarie 1936, a jucat în numeroase filme și piese de teatru. Marele actor a fost decorat în 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler. Spectacolul intitulat „Pe cărările vieții... cu Florin Piersic” a inclus momente de teatru, operă și folclor, iar invitaţi speciali au fost Medeea Marinescu, Ovidiu Purdea-Someș, Dan Dumitrana, Ioan Bocșa și Ansamblul Icoane ( unde sunt şi foarte mulţi bistriţeni). Amfitrionii evenimentului au fost Irina Margareta Nistor și Rareș Bogdan.
O surpriză a fost pentru maestru şi prezenţa la el acasă a lui Ioan Păcurar, care a adus bunătăţi de la Ocniţa pentru artist. De asemenea, Păcurar a fost şi la spectacol, unde i-a oferit artistului o diplomă de excelenţă din partea celor din Ocniţa.
"Te salut, Florine! Am venit astăzi, într-o zi cu totul şi cu totul specială, de ziua ta, şi am venit în costum popular, aşa cum îi şade bine unui român adevărat. Aşa că astăzi, 27 ianuarie 2019, fiind ziua norocoasă a cifrelor 8 şi 3, am făcut după cum urmează, pe 83 l-am introdus într-un ceaun plin cu 83 găluşte cu pasat, carne şi slănină. Suma celor două cifre fiind 11, le-am asimilat cu următoarele: 11 litri ţuică prune, 11 pahare ţuică, 11 bucăţi pâine de Teaca, 11 bucăţi pască la cuptor, 11 bucăţi slănină tăiate 11/11 centimetri, 11 litri vin, 11 pahare vin, 11 cepe roşii de Teaca, 11 bucăţi caşcaval, 11 steguleţe tricolor, un culpător din trunchi de piersic, un tirbuşon din creangă de piersic, un metru pentru a putea măsura producţia în viitor. Dragă Florine, nu aş vrea să te fac să plângi, aşa cum am făcut eu la finalul filmului „Pintea", când ai fost împuşcat. Doamne ajută, să ne mai întâlnim la asemenea evenimente frumoase. Să trăieşti mult şi bine!" a fost mesajul transmis de Ioan Păcurar.
Păcurar i-a oferit şi emblema României purtată de el la 1 Decembrie 2018 la Alba Iulia, o poză făcută în curtea Catedralei din Cetate de la Alba Iulia cu cei patru flăcăi cu care a reprezentat Ocniţa la Alba Iulia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5