Olimpiu Nuşfelean, directorul Mişcării literare, la trei festivaluri de poezie (Sighetu Marmaţiei, Bacău, Cluj)

În această peiroadă, scriitorul Olimpiu Nuşfelean, directorul revistei „Mişcarea literară” din Bistriţa, este invitat la trei festivaluri de poezie. Primul este cel de la Sighetu Marmaţiei, care se derulează la Centrul Cultural, dar şi la liceele din Sighet, cu participarea unor nume importante ale literaturii, printre care prozator Radu Ţuculescu şi criticul Gheorghe Grigurcu. Nu lipsesc nici în acest an tradiţionalele Seri de poezie „Nichita Stănescu”, derulate la Deseşti, sub coordonarea scriitorului Vasile Muste.
De la Sighet, Olimpiu Nuşfelean va merge la Bacău, unde se derulează Festivalul-concurs Naţional de Creaţie Literară „Avangarda XXI”, coordonatorul festivalului fiind scriitorul Victor Munteanu. Urmează apoi, în perioada 2-4 octombrie, ediţia III-a a Festivalului Naţional de Literatură FestLit, organizat de Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor, unde printre invitaţii preşedintei Irina Petraş se numără Nicolae Manolescu, Varujan Vosganian, Gabriel Chifu, Ana Blandiana, Daniel Cristea Enache, Alex Ştefănescu, iar din Bistriţa Ioan Pintea.
Sunt trei festivaluri importante pe harta literaturii în care Olimpiu Nuşfelean va citi atât din creaţia proprie, dar va şi prezenta cel mai recent număr al publicaţiei „Mişcarea literară” dedicat aniversării a 150 de ani de la naşterea lui George Coşbuc.
Cele trei invitaţii sunt dovada semnului de preţuire pentru activitatea scriitorului bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5