Alexandru Uiuiu, Cartea de Poezie a Anului, premiu înmânat de Ana Blandiana

Ajuns la cea de-a 41 ediţie, Festivalul Internaţional de Poezie de la Sighetul Marmaţiei, coordonat de scriitorul Vasile Muste, s-a derulat în prezenţa a peste 30 poeţi, atât din ţară cât şi din Israel. Printre invitaţii de onoare s-au numărat poeta Ana Blandiana, criticul Gheorghe Grigurcu, traducătorul Paul Farkas. „Vin atât de des la Sighet încât deja mă simt sigheteană. Chiar dacă nu am mai fost la acest festival de mulţi ani, mă bucur să revăd oamenii de aici şi miracolul serilor de poezie de la Deseşti, acolo unde Nichita Stănescu prezenta adevărate spectacole”, a declarat Ana Blandiana.
Juriul festivalului, a cărui preşedinte a fost Gheorghe Grigurcu, a hotărât ca premiul Cartea de Poezie a Anului să meargă spre Bistriţa, la poetul Alexandru Uiuiu pentru volumul de versuri „Socrate. Poetul. Doctorate”, apărut la Editura Grinta în acest an, socotit dintre cele 83 cărţi concurente, cel mai bun. „Pentru mine, a fost o surpriză şi o onoare să stau alături de Ana Blandiana, care mi-a şi acordat premiul. Am învăţat să mişc poezia pe suprafeţele mai mari ale prozei, fapt care, se pare, că este apreciat de specialişti. Le-a spus celor prezenţi că vin din Valea lui Rebreanu şi, pentru mine, acest premiu, acordat într-o companie aleasă, este nu doar o victorie personală ci o victorie a scrisului bistriţean”, ne-a declarat Alexandru Uiuiu.
Din judeţul nostru a fost prezent la manifestări, dar şi în juriu, alături de Gheorghe Grigurcu, Vasile Muste, Gabriel Cojocaru, Ana Blandiana, directorul revistei „Mişcarea Literară” – Olimpiu Nuşfelean, care a şi lansat cel mai recent număr al publicaţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5