Oltean: Susţin această construcţie de dreapta. Sper să îngenunchem orice fel de orgoliu

Am considerat că rămânerea noastră într-o stare de pasivitate este nejustificată şi am pornit cu PNL să construim o construcţie politică de anvergură care să poată să adune în jurul ei toate forţele politice de dreapta şi să impună la Cotroceni un preşedinte care să menţină echilibrul puterilor în stat, care să militeze pentru democraţie şi pentru respectul instituţiilor statului de drept.

Vreau să fie lucrurile foarte clare, această construcţie nu este făcută împotriva PSD-ului, nu este făcută împotriva celor ce guvernează astăzi, ci este o construcţie care vizează populaţia în întregul ei. Această construcţie se adresează tuturor cetăţenilor şi vrea să dea o speranţă tuturor celor care vor să creadă că România poate să depăşească o asemenea etapă. Susţin această construcţie şi sper să o putem realiza cât se poate de repede, să îngenunchem orice fel de orgoliu, fie că e vorba de orgoliul liderilor naţionali, fie că e vorba de orgoliul liderilor locali, a afirmat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean în cadrul unei conferinţe de presă.

Oltean a spus că în plan local speră la un parteneriat şi o colaborare eficientă între PDL şi PNL. ,,Nu vom urmări în principal obţinerea de funcţii. Una dintre condiţiile pe care le-am cerut PNL-ului a fost intrarea în Opoziţie de sus până jos”, a subliniat liderul PDL BN.

,,La nivel local, eu sper să vorbim de un parteneriat, de o colaborare eficientă între cele două forţe politice, pentru că dacă plecăm de la asemenea percepete, vioara întâi, vioara a doua, unii nu au fost şi nici acum nu sunt vioara întâi. Aici vom fi colaboratori, parteneri în realizarea unei majorităţi. Nu vom urmări în principal obţinerea de funcţii. Una dintre condiţiile pe care le-am cerut PNL-ului a fost intrarea în Opoziţie de sus până jos.

De altfel, luni se va constitui o comisie care va avea în vedere acest lucru, o comisie din care voi face parte şi eu, pentru că nu se pateu concepe ca la nivel naţional, noi să fim împreună, iar la nivel judeţean ei să cocheteze sau să realizeze majorităţi cu PSD-ul. Exclus. De săptămâna viitoare, în opinia mea, în toate judeţele ţării, PNL va trebui să plece de la guvernarea locală şi să se asocieze, să intre în Opoziţie cu PDL. Ne referim la prefect şi la instituţiile alese. Probabil vor fi co-preşedinţi cei doi preşedinţi ai formaţiunilor politice, în aşa fel încât să existe acelaşi plan, acelaşi nivel şi nu viori, ci oameni cu acelaşi plan, aceleaşi obligaţii în ceea ce priveşte construcţia politică”, a menţionat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5