Organizarea alegerilor prezidenţiale, în linie dreaptă. Prefectul Ţintean: Suntem în grafic!

Alegerile prezidenţiale au intrat în linie dreaptă. De vineri, începe campania electorală. “Datoria noastră este ca întregul proces de alegere a preşedintelui României să decurgă în deplinul respect al legii”, a atras atenţia vicepremierul Gabriel Oprea, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, menţionând că echidistanţa şi imparţialitatea faţă de toţi competitorii trebuie să constituie principii de bază.

          Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că peste 30.000 de angajaţi  - 17.000 poliţişti, 10.000 jandarmi şi 3.800 de poliţişti de frontieră - sunt mobilizaţi în misiunile din perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, iar în ziua votării vor fi angrenați peste 50.000 de angajați din toate structurile operative, care vor asigura buna desfășurare a procesului electoral. Ministrul Gabriel Oprea a adăugat că prin grija MAE vor funcționa 294 de secții de votare în străinătate, iar în țară vor fi organizate 18.550 secții de vot.

“Până vineri, 3 octombrie, împreună cu președinții tribunalelor, aveți de întocmit liste cu juriști și cu alte persoane, cu reputație bună în localitate, din rândul cărora vor fi desemnați, prin tragere la sorţi, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorilor acestora. Până pe 22 octombrie, prefecții și primarii au sarcina de a asigura sediile cu condiţii bune pentru funcţionarea birourile electorale ale secţiilor de votare", a precizat Oprea.

Vicepremierul a menționat că Regia Autonomă “Monitorul Oficial” va tipări 20.745.068 de buletine de vot, iar confecționarea ștampilelor cu inscripția "VOTAT" și imprimarea autocolantelor care vor fi aplicate pe cărțile de identitate revin în sarcina MAI.

Nu în ultimul rând, Gabriel Oprea a menţionat că a fost lansată o campanie de informare a electoratului privind legalitatea votului, fiind realizate peste 40.000 afişe şi un spot video care va fi difuzat gratuit de televiziunile partenere.

“Organizarea fără cusur a acestui scrutin este  un deziderat pe care Ministerul Afacerilor Extenr şi l-a propus. Acest scutin trebuie să reprezinte un nou examen de integritate, transparenţă şi de profesionalism. Vreau să asigur alegătorii şi competitorii de echidistanţă în aplicarea legii. Nu va exista nicio abatere de la aplicarea legii, indiferent de culoarea politică sau de numele celor înscrişi în cursa electorală”, a concluzionat Oprea.

***

          “Suntem în grafic cu toate procedurile”, remarca prefectul Ioan Ţintean. De altfel, aproape 150 de bistriţeni care s-au înscris pe lista deschisă la Instituţia Prefectului şi care nu au mai deţinut funcţia de preşedinte/locţiitor al birourilor electorale ale secţiilor de votare, au fost instruiţi de reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente. Şedinţa a vut loc la Extenis Bistriţa a UBB.  

***

Staff-ul Instituţiei Prefectului, al instituţiilor militarizate din Ministerul Afacerilor Interne, Direcţiei Regionale de Statistică Bistriţa-Năsăud, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, al Compartimentului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date Locale Bistriţa-Năsăud a fost convocat la videoconferinţa cu vicepremierul Gabriel Oprea, în cadrul căreia a fost analizat stadiul activităţilor desfăşurate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5