Buletinele de vot şi materialele electorale au ajuns la Bistriţa

*joi se trag la sorţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare

Staff-ul Instituţiei Prefectului, al instituţiilor militarizate din Ministerul Afacerilor Interne, Direcţiei Regionale de Statistică Bistriţa-Năsăud, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, al Compartimentului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date Locale Bistriţa-Năsăud a participat la videoconferinţa cu vicepremierul Gabriel Oprea, în cadrul căreia a fost analizat stadiul activităţilor desfăşurate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale, la jumătatea campaniei electorale.
Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că, la începutul săptămânii, 10 judeţe, printre care şi Bistriţa-Năsăud, au preluat, sub paza jandarmilor, buletinele de vot, tabelele electorale, ştampilele cu menţiunea „Votat” şi timbrele autocolante.
„Avem rezolvate toate contractele cu societăţile care ne garantează buna depozitare şi apoi transportul buletinelor de vot, a timbrelor. Avem deja stabilite şedinţele de instruire cu preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, în cele trei localităţi – Năsăud, Beclean şi Bistriţa. Am primit avizele de la Autoritatea Electorală Permenentă pentru persoane care vor fi desemnate preşedinţi şi locţiitori. Mâine ( 23 octombrie) se va recurge şi la operaţiunea de tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor, la sediul Tribunalului Bistriţa-Năsăud”, a precizat prefectul Ioan Ţintean.
De asemenea, prin intermediul DSP BN, toate unităţile spitaliceşti au fost anunţate cu privire la procedura de vot a pacienţilor internaţi, în baza cererii, a unei declaraţii pe proprie răspundere şi a unui act d eidentitate valabil, a punctat subprefectul Ovidiu Frenţ, menţionând că în funcţie de solicitări vor fi arondate şi secţiile de votare care vor merge cu urna mobilă.

***
„Din raportările periodice pe care le primesc de la Instituţia Prefectului, se observă că toţi prefecţii au înţeles importanţa organizării în condiţii ireproşabile a acestui proces electoral şi vă mulţumesc pentru această rigurozitate. De altfel, această atitudine este singura permisă, pentru că asta înseamnă profesionalism”, a declarat viceprim-ministrul Oprea, în intervenţia sa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5