Peste un milion de lei pentru alegerile europarlamentare

Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit un buget total de 1.099.000 de lei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European din 7 iunie 2009. Din suma totală, 830.000 de lei vor fi alocaţi pentru cheltuielile de personal, 260.000 de lei pentru bunuri şi servicii, iar 9.000 de lei - active nefinanciare.

Activităţile privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European se desfăşoară cu încadrarea în termenele prevăzute de calendarul aprobat prin HG 217/2009.

La nivelul judeţului nostru, 313 secţii de votare vor aştepta electoratul să-şi exprime dreptul la vot pentru desemnarea românilor care vor face parte din Parlamentul European.

142 de poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, 11 de la Poliţia Comunitară Bistriţa, 2 de la Poliţia Comunitară Prundu Bârgăului, 72 de jandarmi, 86 de pompieri, vor asigura paza secţiilor de votare, a birourilor electorale de circumscripţie, precum şi paza transportului buletinelor de vot.

Pentru alegerile europarlamentare din acest an, buletinele de vot au fost tipărite în tipografii din Bucureşti, iar ştampilele de vot, la S.C REVOX Internaţional.

Biroul Electoral Judeţean va veghea campania electorală. Componenţa BEJ este următoarea: judecătorul Ioan Pârăuan- preşedinte; judecătorul Elvira Redl- locţiitor; judecătorul Virgil Checec- membru. Biroul se va completa pe 23 mai cu reprezentanţii partidelor politice. Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare se vor alege prin tragere la sorţi.

Din datele oferite de Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, în judeţ există peste 260.000 de persoane cu drept de vot.

În lupta pentru Parlamentul European, judeţul nostru este reprezentat de următorii candidaţi: Călin Flaviu Rus (PD-L)- locul 15; Ioan Mircea Paşcu (PSD)- locul 3, Adriana Doina Pană (PSD)- locul 18; Zoltan Deak (UDMR)- locul 22 şi Gavrilă Moldovan (PNŢCD)- locul 28.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5