Peste 262.000 bistriţeni sunt aşteptaţi la urne în 25 mai

• Buletinele de vot au fost deja tipărite

Peste 260.000 de bistriţeni sunt aşteptaţi la urne în data de 25 mai pentru a-şi vota reprezentanţii în Parlamentul European. Mai exact, numărul persoanelor cu drept de vot din judeţul Bistriţa-Năsăud, la data de 16 aprilie, era de 262.157 alegători, din care 260.161 alegători sunt posesori de cărţi de identitate, potrivit situaţiei transmise de Autoritatea Electorală Permanentă, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne.

La alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, bistriţenii îşi vor putea exercita dreptul la vot în 313 secţii de votare, dintre care 83 în mediul urban şi 230 în mediul rural. De altfel, în vederea informării cetăţenilor cu privire la numerotarea secţiilor de votare din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost tipărite 710 publicaţii. În schimb, pentru campania electorală, primarii au stabilit 322 de locuri speciale de afişaj.

Buletinele de vot au fost tipărite prin grija Ministerului Afacerilor Interne, judeţului Bistriţa-Năsăud fiindu-i repartizate de 288.373 de bucăţi. Acestea au fost ridicate în data de 8 mai de la sediul R.A. Monitorul Oficial. Şi timbrele autocolante au fost confecţionate deja, pentru Bistriţa-Năsăud fiind distribuite 260.161 de bucăţi. Cele 626 ştampile cu menţiunea „votat” au fost preluate de la sediul R.A. Monetăria Statului.

Potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului, S.C. Revox International Prod SRL Bistriţa a început confecţionarea ştampilelor de control ale secţiilor de votare.

Comentarii

13/05/14 10:25
Cetatean din Bi...

Este o mare prostie, ca votam "un partid"... si nu anume persoane, cu destinatie precisa !
In felul asta, vor avea acces la aceste functii... tot "soiul" de persoane fara o pregatire scolara adecvata si fara o anumita experienta necesara ( gen EBA...) .
"Orice" se face politic si "la gramada", treburile merg nu "prost"... ci "foarte prost"... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5