Peste 880.000 de buletine de vot, tipărite pentru alegerile locale din Bistriţa-Năsăud

Ministerul Afacerilor Interne a repartizat Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din anul 2016, până la data de 05.04.2016, este de 508.000 lei, din care  488.000 pentru cheltuielile cu bunuri şi servicii şi 20.000 lei pentru active fixe nefinanciare, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului. 

Marţi, la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut loc şedinţa Comisiei Tehnice judeţene pentru organizarea alegerilor locale din 5 iunie 2016, în cadrul căreia s-au prezentat acţiunile şi activităţile întreprinse până în 13 mai 2016.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud sunt organizate 313 secţii de votare, dintre care 83 secţii de votare în mediul urban şi 230 secţii de votare în mediul rural.

Paza secţiilor de votare în perioada 4-5 iunie  va fi asigurată de reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Astfel, 131 secţii de votare vor fi păzite de poliţişti, 84 secţii de votare, de către jandarmi, paza pentru alte 85 secţii de votare revenind Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud. De asemenea, poliţiştii de la Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud vor asigura paza unei secţii de votare, cei de la Transporturi Feroviare Bistriţa vor păzii cinci secţii, angajaţii de la Compartimentul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date Locale Bistriţa-Năsăud din cadrul D.E.P.A.B.D. având în grijă 2 secţii, iar cei de la Pemise-Paşapoarte, alte cinci secţii de votare.

Numărul alegătorilor la data de 6 mai, potrivit operaţiunilor curente efectuate la nivelul primăriilor în Registrul electoral şi a datelor furnizate de către Biroul Judeţean Bistriţa-Năsăud al Autorităţii Electorale Permanente este de 262.645 alegători înscrişi în listele electorale permanente, la care se adaugă 301 alegători înscrişi în listele electorale complementare.

Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud va fi  tipărit un număr de 881.436 buletine de vot, care  vor fi procesate  în pachete de 100 bucăţi, pe fiecare tip de buletin de vot – primar, consiliu local şi consiliu judeţean, pe fiecare circumscripţie electorală şi pe fiecare secţie de votare.  Pentru cele 313 secţii de votare vor fi procesate 264.720 timbre autocolante.

Tipărirea buletinelor de vot a început, contractul fiind adjudecat de către SC Revox International Prod SRL Bistriţa, în baza contractului nr. 9563 din 05.05.2016.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5