Ovidiu Creţu: Parcul va fi gata în această vară. În 30 iulie vă invit la plimbare în Parc!

Parcul Municipal va fi finalizat până la sfârşitul lunii iulie. Anunţul a fost făcut de primarul Ovidiu Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

,,Parcul va fi gata în această vară. Termenul iniţial a fost sfârşitul lunii mai. L-am prelungit până la sfârşitul lunii iulie. Cu certitudine, în 30 iulie, Parcul va fi finalizat. E posibil să finalizăm lucrările ceva mai repede. Acum am văzut că încep să se mişte ceva mai bine decât au făcut-o anul trecut cei de la Comlorela. Avem şi nişte probleme. Încercăm să le rezolvăm din sursa finanţării europene, cum ar fi gazonul şi instalaţia de irigat, care nu a fost prinsă în proiect. Din datele meteorologice existente în 2008 când s-a proiectat parcul, s-a optat pentru varianta însemânţării gazonului şi neutilizării unor instalaţii de irigat. Seceta şi temperaturile ridicate din ultimii doi ani 2011-2012 au dus la scăderea în municipiul Bistriţa a pânzei freatice cu aproximativ 1,2 metri, volumul preciptaţiilor a scăzut cu aproximativ 35% faţă de anii precedenţi şi atunci aceasta ne îndreptăţeşte să solicităm modificarea de proiect bazată pe o problemă imprevizibilă şi să schimbăîm varianta. Noi, oricum, suntem pregătiţi şi vom prinde bani în buget şi pentru acest lucru, astfel încât să rezolvăm problema parcului într-un mod corect pe baza datelor pe care le avem acum”, a precizat edilul Ovidiu Creţu.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4,5 milioane de euro.

Potrivit primarului Ovidiu Creţu: ,,Parcul Municipal va fi transformat într-un parc european. Accesul rutier din strada Albert Berger va fi desfiinţat şi va fi doar acces pietonal. Accesul rutier se va face din strada Parcului şi va avea ieşire, undeva la Podul Budacului. În zona foişorului vom avea o platformă din piatră naturală, mai mare, unde vor putea fi organizate manifestări de diferite tipuri. În apropiere va fi amenajată o oglindă de apă, dotată cu filtre, pompe şi cu tot ceea ce este necesar. Parcul va avea o pistă de biciclete care ocoleşte locul de joacă pentru copii şi traversează întreg parcul. Aleile vor fi iluminate, cu observaţia că în zona unor vor fi amenajate spaţii cu trandafiri, şi unde vor fi plasate statui, iluminatul va fi din pardoseală. Parcul va fi dotat cu bănci, coşuri de gunoi, trei grupuri sanitare, unul în apropierea Centrului Cultural Municipal, un altul la ieşirea dinspre Nicolae Titulescu, intersecţie cu strada AL. Odobescu şi altul în zona dinspre Baia Populară”.

,,Revin şi spun: în 30 iulie, vă invit la plimbare în Parc”, a conchis primarul municipiului Bistriţa Ovidiu Creţu.

Comentarii

08/03/13 11:32
Vizitator

Lucrarile de reabilitare a parcului s-au soldat cu sacrificarea unui mare numar de arbori seculari pentru a face loc unor amenajari inutile precum helesteul sau labirintul verde. La fel de neinspirata este si amenajarea pistei de biciclete in lungul principalei alei de promenada din parc. Bicicletele sau rolele trebuiau scoase total din perimetrul parcului. Pista de biciclete putea fi amenajata pe malul stang al raului Bistrita la poalele Padurii Codrisor. Cea mai idioata actiune este insa "mobilarea" parcului in zone de mare vizibilitate cu trei toalete publice asemanatoare cu latrinele din curtea scolilor din mediul rural. Acele latrine arata groaznic. Intr-un parc asemenea utilitati trebuie amplasate cu discretie, eventual chiar subteran incat sa nu agresaze vizual sau olfactiv pe cei care vin aici pentru a petrece cateva clipe de liniste si relaxare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5