Parcul Municipal are şi gazon! Lucrările se apropie de sfârşit

Parcul Municipal va semăna cu un parc european, cel puţin în privinţa gazonului. Muncitorii au început să aştearnă rulouri cu iarbă, pe care bistriţenii se vor putea aşeza.


,,Parcul Municipal va fi transformat într-un parc european. Accesul rutier din strada Albert Berger va fi desfiinţat şi va fi doar acces pietonal. Accesul rutier se va face din strada Parcului şi va avea ieşire, undeva la Podul Budacului. În zona foişorului vom avea o platformă din piatră naturală, mai mare, unde vor putea fi organizate manifestări de diferite tipuri. În apropiere va fi amenajată o oglindă de apă, dotată cu filtre, pompe şi cu tot ceea ce este necesar. Parcul va avea o pistă de biciclete care ocoleşte locul de joacă pentru copii şi traversează întreg parcul. Aleile vor fi iluminate, cu observaţia că în zona unor vor fi amenajate spaţii cu trandafiri, şi unde vor fi plasate statui, iluminatul va fi din pardoseală. Parcul va fi dotat cu bănci, coşuri de gunoi, trei grupuri sanitare, unul în apropierea Centrului Cultural Municipal, un altul la ieşirea dinspre Nicolae Titulescu, intersecţie cu strada AL. Odobescu şi altul în zona dinspre Baia Populară”, ne-a declarat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.


Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Parcului Municipal este de aproximativ 4,5 milioane de euro. ,,Revin şi spun: în 1 august, vă invit la plimbare în Parc”, a conchis Ovidiu Creţu.

Comentarii

19/07/13 08:49
Vizitator

Grupurile sanitare - mandria primarului Cretu. In fapt e vorba de 3 latrine construite langa aleile principale ale parcului, care agreseaza deocamdata vizual, dar, dupa darea in folosinta, e posibil si olfactiv pe cei care vin in parc sa se relaxeze si sa inspire aer curat. Era mai bine sa fie construite subteran. Pe de alta parte, proiectul de reabilitare a parcului a inclus cateva amenajari absolut inutile. Este vorba de acel helesteu, de labirint si chiar de pista de biciclete. In primul rand helesteul diminueaza suprafata si asa redusa a parcului, fara sa aduca nimic in schimb, ci dimpotriva accentueaza senzatia de ingesuiala intr-o zona destul de animata din vecinatatea casei de cultura. Apoi labirintul amplasat langa un fragment din zidul cetatii, putea sa lipseasca. Eventual in locul lui putea fi amenajata o oglinda de apa, sub forma unui lac , situat intre zidul de aparare si valul de pamant, simuland astfel santul de aparare existent in sistemul de fortificatie al orasului medieval. Acest lac, fiind mai retras pe o latura a parcului, iarna putea sa fie amenajat ca patinuar artificial. Chiar si pista de biciclete putea sa lipseasca, ramanand in continuare alee de promenada. Nici circulatia auto nu este rezolvata in mod rezonabil. Strada Parcului cu sens unic ar trebui rezervata doar riveranilor (institutii sau locatari). In acest sens ar trebui ca in viitorul apropiat circulatia auto sa fie trecuta si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre strand si pana in spatele stadionului . Pentru aceasta, ar fi necesara construirea unui pod peste rau in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit “Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Aceasta ar crea o fluenta a circulatiei auto dinspre Podul Budacului spre partea de est a parcului, in zona magazinului Liedl si a centrului SPA- Casa Ema.
Si totusi, zona de agrement adiacenta parcului, ar putea fi extinsa prin amenajarea complexa a padurii Codrisor. In acest sens, se gaseste pe internet un proiect din anul 2006, care din motive obscure a fost blocat pana in prezent si care ar fi bine sa fie materializat (vezi: P.U.Z. Bistrita ' Dealul Codrisor' (Codrisor Hill).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5