Parcul Municipal Bistriţa va intra în reabilitare

Ovidiu Creţu: În anul care vine, an electoral, Parcul Municipal va fi un şantier

Piste de biciclete, alei iluminate, un heleşteu, un labirint verde, spaţii de joacă, bănci noi, grupuri sanitare, mai mulţi arbori. Cam aşa va arăta Parcul Municipal Bistriţa…în 2014, dacă lucrurile decurg cum trebuie. Vorba edilului Ovidiu Creţu: ,,În anul care vine, an electoral, Parcul Municipal va fi un şantier”.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a declarat că a fost înştiinţat de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional, să se prezinte la sediul ADR Nord - Vest pentru a semna contractul de finanţare pentru reabilitărea şi modernizarea Parcului Municipal Bistriţa, o lucrare de aproximativ 4,5 milioane de euro, prin care Parcul Municipal va fi reabilitat, modernizat şi transformat într-un parc european.

,,Parcul are circa 1.173 de arbori, după reabilitare, va avea, în final, 1.220, deci creşte numărul de copaci din parc. Aleile care sunt în parc vor fi desfiinţate şi va fi o reconfigurare nu foarte drastică, dar tot ceea ce este asfalt va fi scos şi va fi înlocuit cu piatră naturală şi pavele pe anumite locuri.

Accesul rutier din strada Albert Berger va fi desfiinţat şi va fi doar acces pietonal. Accesul rutier se va face din strada Parcului şi va avea ieşire, undeva la Podul Budacului.

În zona foişorului vom avea o platformă din piatră naturală, mai mare, unde vor putea fi organizate manifestări de diferite tipuri. În apropiere va fi amenajată o oglindă de apă, dotată cu filtre, pompe şi cu tot ceea ce este necesar. Parcul va avea o pistă de biciclete care ocoleşte locul de joacă pentru copii şi traversează întreg parcul.

Aleile vor fi iluminate, cu observaţia că în zona unor vor fi amenajate spaţii cu trandafiri, şi unde vor fi plasate statui, iluminatul va fi din pardoseală.

Parcul va fi dotat cu bănci, coşuri de gunoi, trei grupuri sanitare, unul în apropierea Centrului Cultural Municipal, un altul la ieşirea dinspre Nicolae Titulescu, intersecţie cu strada AL. Odobescu şi altul în zona dinspre Baia Populară”, a explicat Ovidiu Creţu.

Edilul a precizat că termenul pentru realizarea proiectului este de doi ani de zile, iar dacă totul decurge conform planului, în 2012 vor demara şi lucrările de reabilitare şi modernizare.

,,Noi vom intra în proceduri, adică trebuie să realizăm caietele de sarcini pentru licitaţia care urmează a fi organizată. Apreciez rezonabil că la începutul lui septembrie vom putea pune pe SEAP licitaţiile, iar la sfârşit de octombrie vom putea avea deja câştigătorii şi posibilitatea de a semna contractele”, a menţionat primarul Bistriţei.

Creţu a mai spus că un merit îl realizarea acestui demers îi revine şi deputatului PDL Ioan Oltean, datorită lobby-ului făcut.

,,Am recunoscut întotdeauna că în administraţia unui municipiu nu poţi să te bazezi pe sprijinul partidului său, dacă acesta este în opoziţie, iar ca administrator al întregului municipiu ai obligaţia să ai dialog deschis, să poţi solicita sprijinul tuturor capabil să ţi-l dea.

Lobby-ul făcut de Ioan oltean a avut efect, lucru pentru care ţin să îi mulţumesc”, a concluzionat Ovidiu Creţu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5