Ovidiu Florean acuză interese economice în falimentarea SC LDP SA

Consilierul judeţean liberal, Ovidiu Florean, a vorbit astăzi în cadrul unei întâlniri cu presa la sediul acestei formaţiuni politice despre situaţia în care se găseşte SC LDP SA, firma Consiliului Judeţean şi care, are ca principal obiect de activitate, construcţii şi reparaţii de drumuri şi poduri.

Potrivit lui Florean, pierderile pe le înregistrează SC LDP SA sunt uriaşe, fiind vorba de numai puţin de 26 miliarde de lei. vechi „ M-am pus în postura managerului de acolo, având expertiză managerială de 20 de ani, dar aşa o contra-performanţă, zău că nu am mai văzut. 260 mii de lei e o sumă ”, spune Florean.

În opinia consilierului judeţean PNL există două variante care ar putea „explica” pierderea uriaşă: „ Eu cred că fie este vorba de o pierdere premeditată, dorită de anumite grupuri de  interese şi care şi-au propus privatizarea LDP pe trei lei sau chiar falimentarea acestei firme sau e chiar vorba de incompetenţă crasă, ceea ce e tot o chestiune penală, schimbându-se doar încadrarea juridică”, susţine Florean.

Liberalul explică că s-a ajuns în această situaţie, dat fiind modul în care se fac angajările în aceste structuri aflate în subordinea Consiliului Judeţean: „ Toată conducerea de la LDP SA a fost numită pe bază de rubedenii sau de obedienţă. Eu cred că se impune intervenţia instituţiilor abilitate”, mai spune consilierul judeţean.

Cine doreşte terenurile LDP-ului?

Este o altă întrebare retorică pe care a adresat-o Ovidiu Florean: „ LDP are suprafeţe de teren care pot deveni zone de investiţii pe imobiliare şi sedii care pot fi închiriate, staţii de asfalt şi betoane, utilaje. Aşadar, ce interese există în acest moment asupra LDP?”.

Ovidiu Florean nu înţelege cum poţi să ai o pierdere de 26 milarde de lei vechi, în timp ce celelalte firme similare merg pe profit: „ Se pare că aşa-zişii liberali de la ALDE devin tot mai roşii în gândire şi vor neapărat să pună mâna pe activele LDP”.

El a explicat că a descoperit toată această poveste observând cum, Consiliul Judeţean, prin intermediul unei hotărâri, intra acţionar la SC LDP Security, cu suma de 50 de lei la majorarea capitalului social, „ majorarea pe care eu o văd fără sens, capitalul LDP fiind 37.320 de lei, majorarea fiind de 0,13%, adică fără vreun efect”. Ovidiu Florean mai susţine că are informaţii care pretind faptul că există intenţia de-a despărţi cele două LDP-uri. Mai precis, drumurile şi podurile merg spre privatizare, în timp ce firma de pază merge pe profit, punctează Florean.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5